ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ»
Η πρώτη κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα την Τρίτη
Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2002

Νέες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής ενάντια στο ξεπούλημα της εταιρίας
Με δύο 3ωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας (9 π.μ. - 12 μ. και 6 - 9 μ.μ.) την ερχόμενη Τρίτη και συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 10.30 π.μ. στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου Σπάτων, αντιδρούν οι εργαζόμενοι της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) στα μέτρα που αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή για τον κατακερματισμό και το ξεπούλημα των εταιριών του ομίλου της ΟΑ.

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες θα συγκληθεί έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), προκειμένου οι εργαζόμενοι στην ΟΑ να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Υπενθυμίζεται ότι τις παραπάνω αποφάσεις πήρε κατά πλειοψηφία (δέκα υπέρ, εννιά κατά) σε προχτεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Την πρόταση που ενέκριναν όλες οι παρατάξεις, πλην της ΠΑΣΚΕ, υπέβαλε η παράταξη ΕΣΚ - Συνεργαζόμενοι. Στα αξιοσημείωτα της προχτεσινής συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΣΠΑ θα πρέπει να επισημανθεί ότι για πρώτη φορά από το 1998 (τότε είχε συγκληθεί πάλι έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας, στο Καβούρι) καταψηφίστηκε πρόταση της ΠΑΣΚΕ. Σημειώνεται ότι τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στην ΟΣΠΑ τάχθηκαν κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων, έκαναν λόγο για «συνετές κινήσεις», πρότειναν συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και σύγκληση τακτικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας στις 20 του Μάρτη. Βέβαια, η ΠΑΣΚΕ ΟΑ - Θυγατρικών έσπευσε λίγες ώρες μετά να εκδώσει «αγωνιστική ανακοίνωση», με την οποία καλεί «την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να μην εκτίθεται περαιτέρω στο θέμα της Ολυμπιακής».

Τα στελέχη της ΕΣΚ - Συνεργαζόμενοι τονίζουν ότι η προχτεσινή απόφαση του ΔΣ της ΟΣΠΑ επέφερε ένα πρώτο ρήγμα στο σκληρό μέτωπο των δυνάμεων που επί της ουσίας τάσσονται υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΟΑ.