Η νεολαία μπροστά στην αντιιμπεριαλιστική και αντιπολεμική πάλη

Οι χαιρετισμοί που απηύθυναν στην εκδήλωση ο σμηνίτης Νίκος Καραγκαδάκης και η φοιτήτρια του Παντείου Γεωργία Τσάγκαρη

Τρίτη 24 Μάη 2022

Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση στο υπουργείο Αμυνας ήταν ο χαιρετισμός του σμηνίτη Νίκου Καραγκαδάκη, ο οποίος ανέφερε:

«Οι νέοι που υπηρετούμε τη θητεία μας είμαστε τα δικά σας παιδιά. Αγωνιούμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποφέρουμε από την ακρίβεια σε βασικά είδη ανάγκης, τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος και τις τιμές των καυσίμων, που τσακίζουν εμάς και τις οικογένειές μας. Παράλληλα, καθημερινά βλέπουμε στη δημοσιότητα να έρχονται και νέα στοιχεία για την άμεση εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο, πλάι στη δολοφονική μηχανή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (...)

Οι Ελληνες φαντάροι έχουμε αξίες και ιδανικά! Εχουμε δώσει όρκο στην πατρίδα μας για την υπεράσπιση του λαού μας, για την ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Δεν παρουσιαστήκαμε στον στρατό για να βαράμε προσοχή στους φονιάδες των λαών, τους Αμερικάνους και τους ΝΑΤΟικούς, οι οποίοι αλωνίζουν στα ελληνικά στρατόπεδα ελεύθερα και με τη βούλα της Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ που υπέγραψε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ως νέος στρατευμένος, είμαι αντίθετος να συμμετέχω εγώ, να συμμετέχει η μονάδα μου, οι νέοι φαντάροι, οι Ελληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, με οποιοδήποτε τρόπο, στον πόλεμο! Είμαι αντίθετος στην αποστολή τους εκτός συνόρων. Να σταματήσουν τώρα να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές και μέσα ως στρατιωτικά - πολεμικά ορμητήρια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.


Δεν πρέπει με τίποτα οι Ελληνες φαντάροι να γίνουμε σφαγείς άλλων λαών, να χύσουμε οι ίδιοι το αίμα μας έξω από την Ελλάδα για τα συμφέροντα αυτών που ξεζουμίζουν εμάς και τις οικογένειές μας. Είναι απαράδεκτο ένας στρατευμένος να δώσει τη ζωή του για τέτοιες αποστολές.

Χαιρετίζω τους συναδέλφους μου από όλη την Ελλάδα οι οποίοι περήφανα καταγγέλλουν τον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας με όλους τους τρόπους, στις αναφορές των μονάδων τους και στις επιστολές διαμαρτυρίας τους.

Οι νέοι στρατευμένοι ενώνουμε τη φωνή μας με τον λαό και τη νεολαία! Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!».

«Οι φοιτητές δηλώνουμε ότι είμαστε επιστήμονες και όχι εργαλεία επιχειρηματικών ομίλων και ιμπεριαλιστών, που όσο καιρό διεξάγεται ο πόλεμος στην Ουκρανία μάς σπρώχνουν να διαλέξουμε την πλευρά του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή, την ίδια στιγμή που δεν έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε τα νοίκια, το ρεύμα, τα είδη πρώτης ανάγκης λόγω της ακρίβειας, και η χρηματοδότηση για σίτιση και στέγαση στις σχολές μας είναι μηδαμινή έως και ανύπαρκτη!», σημείωσε στον δικό της χαιρετισμό η φοιτήτρια του Παντείου Γεωργία Τσάγκαρη και συνέχισε: «Οι φοιτητές μέσα από τους συλλόγους μας οργανώνουμε τη σύγχρονη αντιιμπεριαλιστική και αντιπολεμική δράση, οργανώσαμε και συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στο μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στις αμερικανικές βάσεις, δείξαμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς - θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, συμμετέχουμε στην Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις βάσεις». Εστειλε τέλος μήνυμα αλληλεγγύης στους στρατευμένους, τονίζοντας ότι κανένας δεν έχει δουλειά έξω από τα σύνορα.