Κάλυψη των κενών σε προσωπικό ζητούν οι δικαστικοί υπάλληλοι
Τετάρτη 25 Μάη 2022

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στα δικαστήρια και στη συγκέντρωση των εργαζομένων σε «Λιπάσματα» και «Πετρέλαια», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Καβάλας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σ. Μαυρίδης και τα άλλα μέλη του ΔΣ ανέδειξαν το οξυμένο πρόβλημα της έλλειψης γραμματέων κυρίως στο Ειρηνοδικείο - Πταισματοδικείο Θάσου, αλλά και στο Πρωτοδικείο Καβάλας.

Θέμα για το οποίο το ΚΚΕ έχει ήδη κάνει κοινοβουλευτική παρέμβαση τον Μάρτη του 2022 και ο υπουργός Δικαιοσύνης προσπάθησε να το υποβαθμίσει. Ετσι επικαλέστηκε ότι στο Ειρηνοδικείο - Πταισματοδικείο Θάσου, που εδώ και τρία χρόνια λειτουργεί χωρίς γραμματέα, δεν υπάρχει κενή οργανική θέση. Ενώ λίγες μέρες πριν είχε ανακοινωθεί προκήρυξη του ΑΣΕΠ, στην οποία περιλαμβανόταν και η Θάσος.

Οπως είπαν οι δικαστικοί στη χτεσινή συνάντηση, είναι ανάγκη η σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ να «τρέξει», καθώς όλο αυτό το διάστημα οι ανάγκες του Ειρηνοδικείου - Πταισματοδικείου Θάσου καλύπτονται με αναγκαστικές αποσπάσεις υπαλλήλων από την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη. Επιπλέον αντιμετωπίζει και προβλήματα σχετικά με τη θέρμανση, τη συντήρηση και την καθαριότητα του κτιρίου και ελλείψεις σε αναλώσιμα.

Και στο Ειρηνοδικείο Καβάλας υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα από τις 14 προβλεπόμενες θέσεις γραμματέων να καλύπτονται οι 10. Ενώ στο Πρωτοδικείο Καβάλας τον τελευταίο χρόνο αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης τρεις δικαστικοί υπάλληλοι.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου τόνισαν ότι η πρακτική των αναγκαστικών μετακινήσεων όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά συσσωρεύει όγκο εργασιών, τους έχει εξαντλήσει ψυχικά, σωματικά και οικονομικά, αφού παρουσιάζονται προβλήματα και στην κάλυψη των εξόδων τους. Ο Σύλλογος ζητά κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα επανέλθει με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για την κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό τόσο στη Θάσο όσο και στην Καβάλα. Και τόνισε ότι το Κόμμα θα συνεχίσει να πιέζει την κυβέρνηση συνολικά για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.