ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Μπλόκο σε ΝΑΤΟική φάλαγγα από το ΚΚΕ
Τετάρτη 1 Ιούνη 2022

Σε μπλόκο έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε ΝΑΤΟική φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων από την Αγγλία, που επέστρεφαν από ΝΑΤΟική άσκηση στα Βαλκάνια, προχώρησαν χτες μέλη της Τομεακής Οργάνωσης Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.

Με το σύνθημα «Ηγουμενίτσα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» «υποδέχθηκαν» χτες το απόγευμα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ τα οχήματα του ΝΑΤΟ, που έφτασαν στην Ηγουμενίτσα, επιστρέφοντας από τη μεγάλη άσκηση - «πρόβα πολέμου» «Swift Response 2022», που πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Μακεδονία ολόκληρο τον Μάη.

Με πανό, το οποίο καλούσε «τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ να πάνε στα σπίτια τους» και συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατέλαβαν συμβολικά την Εγνατία, λίγο πριν από την είσοδο του λιμανιού, και «υποδέχτηκαν» τη ΝΑΤΟική φάλαγγα των 30 περίπου στρατιωτικών οχημάτων.

Στο κενό έπεσε, κάτω από την αποφασιστικότητα και την ψυχραιμία των κομμουνιστών, η απόπειρα των αστυνομικών δυνάμεων που συνόδευε τη φάλαγγα των φονιάδων να τρομοκρατήσουν τους διαδηλωτές.

Θυμίζουμε πως στην άσκηση «Swift Response 2022» στη Βόρεια Μακεδονία συμμετείχαν πάνω από 2.000 στρατιώτες της Παγκόσμιας Δύναμης Απόκρισης του Βρετανικού Στρατού (GlobalResponse Force), ενώ μαζί τους συνεκπαιδεύτηκαν άλλοι 1.000, από 8 χώρες του ΝΑΤΟ, υπό τη διοίκηση της 16ης Air Assault Brigade Combat Team.