Αύριο η δίκη των φοιτητών για την κινητοποίηση στο άγαλμα του Τρούμαν

Σε συγκέντρωση καλούν φοιτητικοί σύλλογοι

Τετάρτη 8 Ιούνη 2022

Από παλιότερη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δυο φοιτητές
Αύριο Πέμπτη 9 Ιούνη πραγματοποιείται η δίκη των δύο αγωνιστών φοιτητών που διώκονται με απαράδεκτες και αστήρικτες κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στην αντιπολεμική κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, μαθητών και εργαζομένων στις 16 Απρίλη 2018, στο άγαλμα του μακελάρη Προέδρου των ΗΠΑ, Χ. Τρούμαν.

Θυμίζουμε ότι στη μαζική εκείνη κινητοποίηση, με αφορμή την επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία και τη συμμετοχή της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν επιστρατευτεί για την «προστασία» του αγάλματος, το οποίο οι διαδηλωτές επιχείρησαν συμβολικά να αποκαθηλώσουν. Μια επιχείρηση καταστολής που, εκτός από ανοιγμένα κεφάλια φοιτητών, περιελάμβανε και την παραπομπή σε δίκη των δύο αγωνιστών, φορτώνοντάς τους τον μισό ποινικό κώδικα, σαν εγκληματίες.

Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες εναντίον των διωκόμενων φοιτητών ζητούν φοιτητικοί σύλλογοι και καλούν σε συγκέντρωση αύριο 9 π.μ. στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ξεκαθαρίζοντας ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Οπως σημειώνουν, «σέρνουν σε δίκη τους δύο συμφοιτητές μας με ανυπόστατες κατηγορίες, επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα αιματοβαμμένα ιμπεριαλιστικά σχέδια των κυβερνήσεων με τους φονιάδες των λαών!

Είναι βαθιά γελασμένοι! Ο αυταρχισμός και οι άδικες διώξεις δεν μας φοβίζουν! Αλλωστε αυτό αποδεικνύουν οι εκατοντάδες αποφάσεις καταδίκης της σύλληψης των δύο αγωνιστών από φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία εργαζομένων καθώς και οι μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την αθώωσή τους! Η νέα γενιά δεν κάνει βήμα πίσω από τις ανάγκες της, από το δικαίωμά της να ζει ειρηνικά, με φιλία και αλληλεγγύη για όλους τους λαούς.

Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να σταθούν αλληλέγγυοι στους δύο συμφοιτητές μας. Να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στις επεμβάσεις και την εμπλοκή της χώρας μας σε συντονισμό με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους».