ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Μαχητική απάντηση για προστασία στους χώρους δουλειάς και κατοικίας

Συγκέντρωση του ΚΚΕ με αφορμή την πρόσφατη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών, που μετέτρεψε την περιοχή για άλλη μια φορά σε «θάλαμο αερίων»

Παρασκευή 10 Ιούνη 2022

Από τη συγκέντρωση
Μαχητική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ασπροπύργου και πορεία πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι Τομεακές Οργανώσεις Βορειοδυτικής Αττικής και Βιομηχανίας του ΚΚΕ, με αφορμή την πρόσφατη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή, που για ώρες μετέτρεψε την περιοχή σε «θάλαμο αερίων». Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, εργαζόμενοι από τη βιομηχανική ζώνη και κάτοικοι της περιοχής διατράνωσαν ότι δεν πάει άλλο να αποτελούν το Θριάσιο Πεδίο και η Δυτική Αττική μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί επειδή οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία δεν παίρνουν μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και κατοικίας. Η συγκέντρωση αυτή ήταν η άμεση απάντηση των κομμουνιστών και κάλεσμα σε όλο τον λαό της περιοχής να απαιτήσει και να επιβάλει άμεσα μέτρα, αλλά και να δει την προοπτική της σύγκρουσης με την εξουσία του κεφαλαίου, για μια ανάπτυξη που θα ικανοποιεί τις δικές του ανάγκες και θα προστατεύει το περιβάλλον.

Το άνοιγμα της συγκέντρωσης έκανε ο Αλέξης Τσοκάνης, στέλεχος του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Ασπροπύργου, επισημαίνοντας ανάμεσα σε άλλα τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και τις ελάχιστες απαραίτητες υποδομές που υπάρχουν στην περιοχή. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Κώνστας, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ.

«Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο με τον φόβο και τον κίνδυνο! Απαιτούμε τώρα μέτρα πρόληψης και προστασίας από βιομηχανικό ατύχημα στη Δυτική Αττική», έγραφε και το πανό των Οργανώσεων του ΚΚΕ, που μπήκε επικεφαλής της πορείας που ακολούθησε στους δρόμους της εργατούπολης του Ασπροπύργου.

Με τις σημαίες και τα συνθήματά τους έστειλαν μήνυμα αντίστασης και συνέχισης του αγώνα. «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας», «Στον Ασπρόπυργο μένει η εργατιά, εμπόδιο θα γίνει σε νέφη τοξικά» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν, ενώ στη διάρκεια της πορείας μέλη του Κόμματος μοίραζαν την ανακοίνωση των Οργανώσεων, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι πολύ θετική.