ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
Καλούν σε συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα
Σάββατο 2 Μάρτη 2002

Σε σύσκεψη για «συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα για ενιαία, δημόσια και δωρεάν Παιδεία» καλούν για την Δευτέρα 11 του Μάρτη, όλους τους διδασκαλικούς συλλόγους και τις ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, οι Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης», Βύρωνα - Καισαριανής, «Ελλη Αλεξίου» (Περιστερίου) και «Θουκυδίδης» (Αργυρούπολης - Ελληνικού). Η σύσκεψη έχει οριστεί για τις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15).

Η πρωτοβουλία αυτή των τεσσάρων Συλλόγων πάρθηκε σε κοινή σύσκεψή τους όπου εξετάστηκαν οι επιπτώσεις από τα τέσσερα χρόνια εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, όπως επίσης και από το σχετικό νόμο που ψηφίστηκε για την αξιολόγηση - χειραγώγηση του εκπαιδευτικού.

Στη συζήτηση τονίστηκε επίσης ότι η αρνητική κατάσταση που υπάρχει στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, χρειάζεται να αλλάξει. Οπως επισημαίνουν οι Σύλλογοι σε σχετική ανακοίνωση «οι δυνάμεις που επικρατούν σπέρνουν την απογοήτευση και την ηττοπάθεια. Υποστηρίζουν έμμεσα τις κυβερνητικές επιλογές, διαμορφώνουν προτάσεις στο πλαίσιο του ρεαλισμού και των αντιεκπαιδευτικών κυβερνητικών επιλογών. Υποβαθμίζουν τη σημασία των κυβερνητικών μέτρων, καλλιεργούν την περιχαράκωση στον κλάδο και αρνούνται επί της ουσίας την κοινή πάλη με όλους τους εργαζόμενους που θίγονται το ίδιο απ' τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική». Οι Σύλλογοι καλούν στη συζήτηση προτείνοντας τα εξής αιτήματα πάλης: