ΣΥΚΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σωματεία απαιτούν από τη δημοτική αρχή να στηρίξει τις λαϊκές οικογένειες

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της οικογένειας που προσπαθεί να ξεσπιτώσει η τράπεζα

Παρασκευή 17 Ιούνη 2022

Ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης των λαϊκών οικογενειών απαίτησαν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς με παρέμβαση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης - Συκεών.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το ζήτημα της λαϊκής οικογένειας που μένει στην πόλη και κινδυνεύει να πεταχτεί στον δρόμο, καθώς η Eurobank έβγαλε το σπίτι της σε πλειστηριασμό. Παρέμβαση έκαναν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων της πόλης, ανάμεσά τους ο Παναγιώτης Κολογκούνης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, και η Γεωργία Τριανταφύλλου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Συκεών και μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ. Ανέδειξαν ότι τα εργατικά σωματεία και οι μαζικοί φορείς στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας αυτής αλλά και των χιλιάδων οικογενειών που έχουν το ίδιο πρόβλημα, και προειδοποίησαν ότι αυτή η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα χειρότερη το επόμενο διάστημα.

Απαίτησαν δε από το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί πραγματικά δίπλα στην οικογένεια αυτή, αλλά και σε κάθε άλλη που έχει παρόμοιο πρόβλημα διαβίωσης. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή αρνήθηκε να δεσμευτεί στις προτάσεις των εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων, παραπέμποντας το θέμα σε άλλη συνεδρίαση.

Τα σωματεία ζητούν να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός, να υπάρξει ουσιαστική στήριξη της οικογένειας, και από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, με βάση όχι κάποια «δημοτικά πρωτόκολλα» αλλά τις πραγματικές ανάγκες της. Επίσης, να διαγραφούν τα δημοτικά τέλη της προηγούμενης 5ετίας και των επόμενων ετών, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, να δοθεί οικονομική ενίσχυση τουλάχιστον 5.000 ευρώ, ώστε να μπορεί να πληρωθεί ένα μέρος των λογαριασμών, αλλά και να εξασφαλιστεί η πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μελών της οικογένειας, ειδικότερα της συζύγου, που χρήζει ιδιαίτερης ανάγκης.