«Παλεύουμε για έναν κόσμο ειρηνικό, όμορφο και δίκαιο για όλους»

Δυνατά μηνύματα θα στείλει η παιδική κατασκήνωση των φίλων του «κόκκινου Αερόστατου»

Τετάρτη 29 Ιούνη 2022

Από την άφιξη στην περσινή παιδική κατασκήνωση
Μαζί με την Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, στις Νηές Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί στις 7 - 10 Ιούλη και η παιδική κατασκήνωση των φίλων του «κόκκινου Αερόστατου».

Στο πλαίσιο αυτό, Οργανώσεις του ΚΚΕ αναπτύσσουν αυτό το διάστημα πλούσια συζήτηση με γονείς, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η αξία που έχει η συμμετοχή των παιδιών στην κατασκήνωση, καθώς μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν παιχνίδι, περιπάτους, αθλητικές δράσεις κ.ά., καλλιεργούνται η συλλογικότητα, η φιλία, η αλληλεγγύη. Για παράδειγμα, το Σάββατο 9 Ιούλη το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη και πικ νικ στο δάσος Κουρί, αθλητικές δραστηριότητες - αναρρίχηση, δραστηριότητες με θέμα «Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! Παλεύουμε για έναν κόσμο ειρηνικό, όμορφο και δίκαιο για όλους» και «Προστατεύουμε το περιβάλλον! Μαθαίνουμε ποιοι και γιατί το καταστρέφουν!».

Αλλά και η αξία του διεθνισμού, καθώς τα παιδιά, που μέσα από δράσεις στα σχολεία, στις γειτονιές, αλλά και στο πρόσφατο αντιπολεμικό φεστιβάλ του «κόκκινου Αερόστατου» στην Αθήνα έστειλαν δυνατό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο, θα στείλουν εκ νέου το δικό τους μήνυμα υπέρ της φιλίας των λαών. Το μήνυμα αυτό, εξάλλου, διαπνέει τη συνάντηση που θα έχουν οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» την Κυριακή 10 Ιούλη με τις αντιπροσωπείες των 8 Κομμουνιστικών Νεολαιών με θέμα «Οι λαοί έχουν τη δύναμη! Γνωρίζουμε νεολαίους κομμουνιστές από όλο τον κόσμο!».

Ανοίγοντας τη συζήτηση με τους γονείς, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ με ανοιχτή επιστολή προς αυτούς σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «στόχος του ΚΚΕ είναι η καλλιέργεια στα παιδιά αξιών όπως η αξία του εργαζόμενου ανθρώπου ως παραγωγού του πλούτου, η φιλία, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, η αξία της μόρφωσης, η πάλη ενάντια στον πόλεμο, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, μέσα από κατάλληλους μαθησιακούς δρόμους που απαιτεί η ηλικία τους. Με το πολύμορφο παιχνίδι, τον περίπατο, τη γόνιμη χρήση των νέων τεχνολογιών και άλλους δρόμους, αξιοποιώντας την Ιστορία, την Τέχνη, την Επιστήμη, το βιβλίο.

Με δυο λόγια, σκοπός είναι η αγωνιστική στάση ζωής, η ολόπλευρη διαπαιδαγώγηση, έτσι ώστε το παιδί να διαμορφώνεται σε στέρεο άνθρωπο, μαχητή για έναν κόσμο καλύτερο, έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!».

«Η παρουσία της πιο μαζικής νεανικής συνάντησης, φέτος, σε μια περιοχή που είναι στο επίκεντρο όλων των σχεδίων εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές αναμετρήσεις που διεξάγονται και προετοιμάζονται στη γειτονιά μας, θα κάνει να ακουστεί δυνατά από χιλιάδες νέους και νέες από όλη την Ελλάδα το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό μήνυμα αλληλεγγύης και κοινής πάλης των λαών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Για τον χώρο της κατασκήνωσης σημειώνεται ότι «είναι οργανωμένος και ειδικά διαμορφωμένος, με κατάλληλες υποδομές, προφυλαγμένος και πανέμορφος, μέσα σε δέντρα, με τη θάλασσα δίπλα. Τα παιδιά θα έχουν τον δικό τους ξεχωριστό χώρο, με μεγάλες, άνετες σκηνές και πλήθος από δραστηριότητες. Θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν το παιχνίδι στη θάλασσα, να επισκεφτούν αξιοθέατα της πόλης του Βόλου, να παρακολουθήσουν συναυλίες, να διασκεδάσουν με παιδιά της ηλικίας τους, κάτι που σίγουρα έχουν μεγάλη ανάγκη ύστερα από την περίοδο της πανδημίας».