ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Καμία αναμονή, ξεσηκωμός για να μην περάσει το έγκλημα!

Την Πέμπτη 21 Ιούλη στις 8 μ.μ. στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ η μεγάλη σύσκεψη

Παρασκευή 8 Ιούλη 2022

«Αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, απευθύνοντας κάλεσμα για ξεσηκωμό στην περιοχή και μαζική συμμετοχή στην πλατιά σύσκεψη συνδικάτων και φορέων που διοργανώνει την Πέμπτη 21 Ιούλη, αλλά και στις υπόλοιπες κινητοποιήσεις και αγωνιστικές δράσεις για να συνεχίσει η ΛΑΡΚΟ να λειτουργεί και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

«Καμία αναμονή. Ξεσηκωμός της περιοχής μας τώρα. Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει. Οι απολύσεις δεν θα περάσουν. Θα αποτρέψουμε τον μαρασμό του τόπου μας», τονίζει το Σωματείο στο κάλεσμά του για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και στην απόφασή της να σταματήσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ από 1η Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο ανακοινώνει την απόφαση του ΔΣ για πραγματοποίηση ανοιχτής πλατιάς σύσκεψης συνδικάτων, συλλόγων και φορέων στις 21 Ιούλη, στις 8 μ.μ. στο γήπεδο μπάσκετ του οικισμού ΛΑΡΚΟ, για τον συντονισμό του αγώνα, με θέμα «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, εργασία για όλους, καμία έξωση από τους οικισμούς, καμία παραπέρα μείωση αποδοχών».

Απευθύνει κάλεσμα σε σωματεία, εργαζόμενους, φορείς και κατοίκους για καθολική συμμετοχή, ενώ προσθέτει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε μέχρι την σύσκεψη να επιδιώξει συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία και τα κόμματα, καθώς και να πραγματοποιήσει πολύμορφες δραστηριότητες διαμαρτυρίας και ενημέρωσης.

Αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει

Κάνοντας αναφορά στις άμεσες επιπτώσεις της παύσης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ για τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, το Σωματείο τονίζει:

«Η Ειδική Διαχείριση, πατώντας στον νόμο - έκτρωμα που ψήφισε πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση, σταματά τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Αυτό οδηγεί στην άμεση ανεργία όλους τους εργαζόμενους στις εργολαβίες. Επίσης, δεκάδες μικροεργολάβους με μηχανήματα έργου και αυτοκινητιστές, παρασέρνοντας παράλληλα τα επαγγέλματα της περιοχής που υποστηρίζουν την δραστηριότητά τους (πρατήρια, βουλκανιζατέρ κ.λπ.). Επιπλέον οδηγεί στο σταμάτημα της λειτουργίας τα 3 εργοστάσια αμμοβολής και στην ανεργία τούς δεκάδες εργαζόμενους που απασχολούν». Και προσθέτει:

«Μέσα από τον νόμο που ψηφίστηκε, ενώ μας κλέβουν τον μόχθο δίνοντάς μας ψίχουλα, παράλληλα μας οδηγούν στην ανασφάλεια της μηνιαίας ανανέωσης των συμβάσεων και στην έναρξη της αντίστροφης μέτρησης του πεντάμηνου, όταν θα οριστικοποιηθεί και η τελευταία απόλυση. Παράλληλα, μέσα από το σταμάτημα της λειτουργίας συρρικνώνει παραπέρα το εισόδημά μας (μας σταματά από την εργασία νύχτα και αργίες) και δημιουργεί γενική οικονομική ασφυξία στην περιοχή μας».

Το Σωματείο τονίζει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν εδώ και δυόμισι χρόνια ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και ξεκαθαρίζει: «Αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει. Το πλήγμα στην περιοχή μας θα είναι ανεπανόρθωτο, και γι' αυτό τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί, σαν μια γροθιά.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής μας σε συσπείρωση και ξεσηκωμό. Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, εργαζόμενοι στις εργολαβίες, μικροεργολάβοι έργου και αυτοκινητιστές, εργαζόμενοι στις αμμοβολές, μαγαζιά και καταστήματα, να δώσουμε απάντηση ενότητας και αποφασιστικότητας. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη».