Πιστοί στο ραντεβού τους οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου»
Παρασκευή 8 Ιούλη 2022

Στις Νηές έφτασαν χτες οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου»...
Το δικό τους ξεχωριστό «παρών» δίνουν από χτες και οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου». Παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα, κατέφθαναν στον χώρο. Μάλιστα, πολλά από αυτά, παρότι προέρχονται από διάφορα μέρη της χώρας, γνωρίζονταν ήδη μεταξύ τους από προηγούμενες αντίστοιχες κατασκηνώσεις και βρέθηκαν και πάλι σε μία παρέα, έναν χρόνο μετά.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των παιδιών από τους νομούς της Θεσσαλίας, που άλλωστε ήταν και οι οικοδεσπότες, αλλά και από τις γειτονιές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, αλλά και από τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Τα παιδιά της Θεσσαλονίκης έφτασαν το μεσημέρι και μαζί με τα συνθήματα κατά του πολέμου και υπέρ της φιλίας των λαών, είχαν και το τραγούδι τους: «Θέλω να φύγω από δω. Εχω βαρεθεί τόσο καιρό όλο τα ίδιαααααα. Θέλω τους φίλους μου να βρω. Στη θάλασσα να δροσιστώ. Να παίζω παιχνίδιααααα. Στο Βόλο όλους θα τους βρω. Με αγωνιστές θα βρεθώ. Θα ξεφαντώσωωωωω. Ενάντια στον πόλεμο. Μαζί με το αερόστατο. Θα διαδηλώσωωωωω. Ελα κι εσύ εδώ στο κάμπινγκ. Ενάντια στον πόλεμο. Η φιλία κι η αγάπη όπλο είναι των λαών. Κόκκινα αερόστατα να γεμίσει ο ουρανός. Κι όχι πολέμου αεροπλάνα των ιμπεριαλιστών. Γι' αυτό γνωρίσου με την ΚΝΕ. Στην κατασκήνωση στις Νηές που κλείνει 10 χρόνια».

...και αφού τακτοποιήθηκαν στις μεγάλες σκηνές...
Τα παιδιά συμμετέχουν στην Κατασκήνωση φτιάχνοντας ομάδες, με ειδική μέριμνα για την ατομική τους υγιεινή, τα γεύματά τους (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, βραδινό), ενώ ήδη ξετυλίγεται ένα πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες, με σκοπό να περάσουν τέσσερις μέρες γεμάτες διασκέδαση, χαρά, γνώση και ξεγνοιασιά.

«Κόκκινες μαχήτριες», «Κόκκινοι πρωτοπόροι», «Κόκκινες Ρόζες», «Κόκκινα αστέρια» ήταν μόνο μερικά από τα ευφάνταστα ονόματα των ομάδων.

Χτες, αφού έφτασαν το μεσημέρι, τακτοποιήθηκαν στις σκηνές τους, έφαγαν και ξεκουράστηκαν. Στη συνέχεια στόλισαν τις σκηνές τους και αμέσως μετά χάρηκαν το μπάνιο και το παιχνίδι στη θάλασσα.

Το βράδυ, οι μικροί μαθητές διασκέδασαν σε ένα μοναδικό πάρτι που στήθηκε, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια της Παιδικής Κατασκήνωσης.

Το πρόγραμμα της Παιδικής Κατασκήνωσης συνεχίζεται σήμερα με επίσκεψη και πικ νικ στο δάσος Κουρί, αθλητικές δραστηριότητες - αναρρίχηση, δραστηριότητες με τίτλο «Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! Παλεύουμε για έναν κόσμο ειρηνικό, όμορφο και δίκαιο για όλους» και «Προστατεύουμε το περιβάλλον! Μαθαίνουμε ποιοι και γιατί το καταστρέφουν!» και παράσταση Καραγκιόζη.



...διασκέδασαν με παιχνίδια και μπάνιο στη θάλασσα