ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Κλιμακώνονται οι προετοιμασίες για το μεγάλο συλλαλητήριο για τη δημόσια Υγεία

Μαζική κινητοποίηση χτες στο Μεσολόγγι. Στις 21 Ιούλη το συλλαλητήριο στο Αγρίνιο

Παρασκευή 15 Ιούλη 2022

Με μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου ξεκίνησαν χτες οι κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΑΑ) από κοινού με το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Θα κλιμακωθούν με παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο για την άμεση ενίσχυση των δομών Υγείας στον νομό την Πέμπτη 21 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου.

Χτες στάλθηκε το πρώτο μήνυμα από την ΕΙΝΑΑ και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, που πραγματοποίησαν και τρίωρη στάση εργασίας, με την Βάνα Πατρινού, χειρουργό στο νοσοκομείο και γραμματέα της ΕΙΝΑΑ, να καλεί σε πάλη για να μην κλείσει ή συγχωνευθεί κανένα τμήμα ή νοσοκομείο, να γίνουν τώρα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, με προτεραιότητα τις κατεπείγουσες, να μονιμοποιηθούν όσοι υπηρετούν με ελαστικές σχέσεις εργασίας και να επανέλθουν όσοι είναι σε αναστολή.

«Η δημόσια Υγεία είναι αγαθό και δεν διαπραγματεύεται. Είναι ευθύνη όλων μας να μην επιτρέψουμε την υποβάθμιση και το ξεπούλημά της», τόνισε.

Παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος ανέδειξε τις ελλείψεις του νοσοκομείου και τα προβλήματα που επικρατούν με το προσωπικό, ενώ ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΑ Μάκης Αρβανής κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη φορέων που θα πραγματοποιήσει η Ενωση τη Δευτέρα 18 Ιούλη, και την οποία ήδη στηρίζει με δήλωση συμμετοχής το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, όπως και στο συλλαλητήριο στις 21 Ιούλη.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν αντιπροσωπείες της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς και πλήθος φορέων της πόλης, ενώ ο δήμος πραγματοποίησε τρίωρη παύση λειτουργίας των υπηρεσιών του.