ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Υπόθεση όλων να μην περάσουν το έγκλημα, οι απολύσεις και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ

Αύριο η μεγάλη σύσκεψη συντονισμού και κλιμάκωσης του αγώνα στη Λάρυμνα

Τετάρτη 20 Ιούλη 2022

Εναν ακόμη μεγάλο σταθμό στον αγώνα που δίνουν ενάντια στις απολύσεις, στο ξεσπίτωμα και το μαράζωμα ολόκληρων περιοχών ετοιμάζονται να προσθέσουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με την πλατιά σύσκεψη συνδικάτων, συλλόγων και φορέων αύριο, Πέμπτη 21 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο γήπεδο μπάσκετ του οικισμού του εργοστασίου στη Λάρυμνα.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και ο λαός των περιοχών που δραστηριοποιείται η εταιρεία, έχοντας στο πλευρό τους την πλατιά εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη, ετοιμάζονται να απαντήσουν αγωνιστικά και στη νέα ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης. Ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα σωματεία τους προετοιμάζονται να δώσουν μέχρι τέλους τον αγώνα για να αποτρέψουν το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, για να διασφαλίσουν την εργασία και τα δικαιώματά τους.

Το νέο εκβιαστικό τελεσίγραφο της κυβέρνησης για τις απολύσεις όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και το σταμάτημα της παραγωγής το επόμενο διάστημα, βρίσκει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ακόμη πιο αποφασισμένους, για συνέχιση του δίκαιου αγώνα που δίνουν εδώ και 30 μήνες.

Σκοπός της σύσκεψης που διοργανώνουν από κοινού όλα τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και ήδη έχει αγκαλιαστεί από δεκάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα, συλλόγους και φορείς από ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, αλλά και από αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας, είναι ο συντονισμός και η περαιτέρω οργάνωση του αγώνα με νέες πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και συνδικαλιστές του Σωματείου της Λάρυμνας, που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα, τις τελευταίες μέρες οργώνουν τα χωριά γύρω από το εργοστάσιο, καλώντας τον λαό να ξεσηκωθεί ενάντια στο έγκλημα και να μην επιτρέψει να μαραζώσει η περιοχή. Σε μαζικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε Λάρυμνα, Μαλεσίνα, Μαρτίνο και χτες το βράδυ στο Ακραίφνιο, συγκροτήθηκαν Επιτροπές Αγώνα με σκοπό τόσο την προετοιμασία της σύσκεψης όσο και την κλιμάκωση του αγώνα.

Ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ είναι υπόθεση όλων μας

Να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της αυριανής σύσκεψης αλλά και να συντονιστούν για την περαιτέρω στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αποφάσισαν τα Εργατικά Κέντρα της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, μετά και την κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρυμνα με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν: «Πλέον, τα αγωνιστικά μας βήματα είναι ενιαία και συντονισμένα και, όπως διαπιστώθηκε απ' όλους τους παρευρισκόμενους, αυτό θα πρέπει να μονιμοποιηθεί για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη συνολική επίθεση στην εργατική τάξη».

Προσθέτουν επίσης: «Στη σύσκεψη αναδείχθηκε ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αποτελεί εδώ και 30 μήνες "φάρο" που συνεχίζει να εμπνέει όλους τους εργαζόμενους της χώρας, είναι αγώνας δίκαιος για το ψωμί, τη ζωή και την αξιοπρέπεια, άρα είναι αγώνας όλων μας! Γι' αυτό θα πρέπει ο κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη, πρώτα και κύρια το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, να κάνουμε υπόθεσή μας την επιτυχία του, να μην περάσουν τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ που - εκτός των άλλων - επιδιώκει την υποταγή και τη συνθηκολόγηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ».

Κάνουν επίσης γνωστό ότι εκτός από τη συμμετοχή στην αυριανή σύσκεψη και τη στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής θα αναλάβουν μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως η ενημερωτική παρέμβαση στα διόδια της Θήβας την Παρασκευή 22 Ιούλη (5 μ.μ. - 8 μ.μ.) και η προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης όταν αυτό απαιτηθεί από τις εξελίξεις.

Τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής δρομολογούν λεωφορεία για τη μετάβαση στη σύσκεψη: Από Εύβοια, 5.15 μ.μ. πλατεία Ψαχνών, 5.30 μ.μ. πλατεία Ν. Αρτάκης και 6 μ.μ. Πάρκο Βούρκου στη Χαλκίδα. Από Θήβα, 7 μ.μ. ΚΤΕΛ. Από Λιβαδειά, 6.30 μ.μ., Ζάππειο. Από Λαμία, 6 μ.μ., Δημοτικό πάρκινγκ (Τσαλτάκη).