Φωτιές σε Μέγαρα και Σαλαμίνα
Πέμπτη 21 Ιούλη 2022

INTIME NEWS

Από τη μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα
Ανεξέλεγκτη έκαιγε πυρκαγιά χτες νωρίς το απόγευμα, πλησιάζοντας σπίτια στον οικισμό Ζάχουλη, κοντά στο Αλεποχώρι Μεγάρων Αττικής, με το ζήτημα της ενίσχυσης των επίγειων και εναέριων δυνάμεων να έχει άμεσο επείγοντα χαρακτήρα. Κλιμάκιο της ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Κώστα Κώνστα, βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς, ενώ παραβρισκόταν και ο Αντώνης Χοροζάνης, δημοτικός Σύμβουλος Μεγάρων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που πραγματοποίησε διάβημα στη δημοτική αρχή με σκοπό να ενισχυθούν άμεσα τα μέσα πυρόσβεσης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε πριν τις δύο το μεσημέρι στη Βένιζα, κοντά στη θέση Κορώνα, σε αραιοκατοικημένη περιοχή καίγοντας πεύκα, φυστικόδεντρα και ελαιόδεντρα, προκαλώντας ζημιές σε εξοχικά και αποθήκες. Η πυρκαγιά άρχισε να επεκτείνεται και οι κάτοικοι της περιοχής Ζάχουλη κλήθηκαν να εκκενώσουν προληπτικά τα σπίτια τους προς το Αλεποχώρι.

Πυρκαγιά μαινόταν και στον λόφο Πατρίς στη Σαλαμίνα. Λίγο πριν από τις 18.45 εστάλη μήνυμα από το «112» προς τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά.

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος είπε στην τηλεόραση του «Alpha» πως οι τρεις ταυτόχρονες πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίο γεγονός και άφησε σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό.

Από τη φωτιά στη Σαλαμίνα κοντά στον οικιστικό ιστό
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε χαμηλή βλάστηση στην οδό Ανθέων στο Μαρκόπουλο. Επιχείρησαν δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα και δυο ελικόπτερα, ενώ η φωτιά ελέγχθηκε γρήγορα.