ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ
Ελληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι στον κοινό αγώνα!

Το Σάββατο η μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση από τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας και Πάτρας, σωματεία και τη Συντονιστική Επιτροπή των εργατών γης

Σάββατο 23 Ιούλη 2022 - Κυριακή 24 Ιούλη 2022

Από τις εξορμήσεις για την προετοιμασία της εκδήλωσης
Το Σάββατο 23 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στο δημοτικό γήπεδο της Νέας Μανωλάδας πραγματοποιείται η μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση με σύνθημα «Ελληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι στον κοινό αγώνα». Τη νέα αυτή πρωτοβουλία, που εντάσσεται στην αγωνιστική δραστηριότητα των μεταναστών εργατών γης, οργανώνουν από κοινού η Συντονιστική Επιτροπή τους με τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας και Πάτρας και το Συνδικάτο Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας.

Οι φορείς που οργανώνουν την εκδήλωση, σε συνέχεια του μεγάλου συλλαλητηρίου τον περασμένο Ιούνη, καλούν ξανά σε ένα μεγάλο ταξικό αντάμωμα όλους τους εργαζόμενους της περιοχής.

Η εκδήλωση του Σαββάτου είναι μια ακόμα πρωτοβουλία διεκδίκησης, αφού στην περιοχή της Μανωλάδας, της Βάρδας κ.α., με ευθύνη της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών, συνεχίζουν και παραμένουν τα τεράστια προβλήματα των μεταναστών εργατών γης που παράγουν τον «κόκκινο χρυσό» και τεράστιο πλούτο για τους μεγαλοτσιφλικάδες της περιοχής. Αυτό συμβαίνει διαχρονικά, με όλες τις κυβερνήσεις.

Με αφορμή μάλιστα την πρόσφατη διακρατική συμφωνία των κυβερνήσεων Ελλάδας και Μπανγκλαντές, η οποία επικυρώθηκε στη Βουλή με τις ψήφους των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, η Επιτροπή των μεταναστών σημείωνε ότι αυτή έγινε «όχι για να βελτιωθούν η ζωή μας και οι συνθήκες δουλειάς και διαβίωσής μας, αλλά για τη μεγαλύτερη εκμετάλλευσή μας. Για το πώς τα αφεντικά θα κερδίζουν από τη δουλειά μας και τον ιδρώτα μας πιο πολλά». Καλούν σε «καμιά εμπιστοσύνη σε όσους μας θέλουν μόνο για δουλειά, μάζεμα, κουβάλημα, κάτω από τον άγριο ήλιο, την ανυπόφορη ζέστη, τα δηλητηριώδη φάρμακα».

Συνδικαλιστικοί φορείς και Επιτροπή συνεχίζουν να διεκδικούν: Αδειες παραμονής μακροχρόνιες, χωρίς παράβολα, πρόστιμα και πολύχρονες καθυστερήσεις. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν υπό καθεστώς παρατυπίας. Επίσης, άμεσα να ξεκινήσει πάλι ο εμβολιασμός για την πανδημία και άλλες ασθένειες, να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και να εξασφαλιστούν σε όλους, με ευθύνη του κράτους, αριθμός ασφάλισης και απρόσκοπτη πρόσβαση και κάλυψη σε εξετάσεις, φάρμακα, καθώς και ο αναγκαίος ιατρικός εξοπλισμός στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής.