ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Τέταρτη η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35 χλμ. βάδην

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ

Τρίτη 26 Ιούλη 2022

Πολύ κοντά στο να λάβει μετάλλιο βρέθηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35 χλμ. βάδην του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του Ορεγκον. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση σε 2.41.58, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ (κατέρριψε το δικό της 2.47.48) και την καλύτερη εμφάνιση Ελληνίδας στο αγώνισμα στην Ιστορία της διοργάνωσης (την καλύτερη, στα 20 χλμ. βάδην, είχε η Αθηνά Παπαγιάννη με την έκτη θέση το 2005 στο Ελσίνκι).

Η ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ συγχαίρει την αθλήτρια επισημαίνοντας πως «η επιτυχία αυτή είναι διπλή καθώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια από την Καρδίτσα κατέρριψε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ με νέο που αποτελεί την καλύτερη εμφάνιση Ελληνίδας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο συγκεκριμένο άθλημα». «Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή υγεία και χωρίς τραυματισμούς να έχει πάντα επιτυχίες», καταλήγει.

Το «ευχαριστώ» στον προπονητή της Γιώργο Πομάσκι εξέφρασε η Τόρι Φράνκλιν

Τη συμβολή του προπονητή της Γιώργου Πομάσκι, με τον οποίο συνεργάζεται μόλις 3 μήνες αλλά την έφτασε στο βάθρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του Ορεγκον, δεν ξέχασε η Τόρι Φράνκλιν, που είναι η πρώτη Αμερικανίδα η οποία κατακτά μετάλλιο στο τριπλούν σε τέτοιου μεγέθους διοργάνωση.

Η άλτρια, που με τα 14,72 μέτρα πήρε το χάλκινο μετάλλιο, σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε πως «υπάρχει, χωρίς αμφιβολία, ένας άνδρας που θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω που άλλαξε την καριέρα μου μέσα σε 3 μήνες». Οπως είπε, πρόκειται για τον προπονητή της, Γιώργο Πομάσκι.

«Την 1η Απριλίου μετακόμισα στην Ελλάδα και είδα άμεσα αποτελέσματα. Το εννοώ! Η μετάβαση ήταν τόσο άνετη που άξιζε τον κόπο. Παρά τον ελάχιστο χρόνο που είχαμε μπροστά μας, ποτέ δεν ένιωσα ότι έχω μείνει πίσω ή ότι βιάζομαι». Καταλήγοντας ανέφερε: «Εχουμε χρόνο, μου έλεγε και απλά παίζουμε. Ηταν αυτή η χαλαρή προσέγγιση και νοοτροπία που με βοήθησε να προχωρήσω. Ακόμη και με εμπόδιο τη γλώσσα, τα καταφέραμε και ανυπομονώ για το τι θα φέρει ο υπόλοιπος χρόνος μας μαζί. Ευχαριστώ».

Αυλαία με νέα παγκόσμια ρεκόρ

Η αυλαία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου έπεσε με σημαντικά ρεκόρ, με πλέον χαρακτηριστικό αυτό του Σουηδού αθλητή του επί κοντώ Μόντο Ντουπλάντις, που ξεπερνώντας τα 6,21 μ. την τελευταία μέρα του πρωταθλήματος, βρέθηκε να κατέχει παράλληλα το απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο στο αγώνισμα και επίσης να είναι ο εν ενεργεία νικητής σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο ανοιχτού και κλειστού, Ευρωπαϊκό ανοιχτού και κλειστού).

Αντίστοιχα η Νιγηριανή Τόμπι Αμουζάν τερμάτισε αρχικά στον ημιτελικό των ψηλών εμποδίων σε 12.12 βελτιώνοντας το ρεκόρ της Κέντρα Χάρισον με 12.20, από το 2016, ενώ λίγο αργότερα στον τελικό η κρέμασε στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο, καθώς τερμάτισε πρώτη, ρίχνοντας κι άλλο τον χρόνο σε 12.06.