ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους

Σε απεργία κατεβαίνουν και σήμερα ενάντια στην τρομοκρατία και τις απολύσεις

Παρασκευή 29 Ιούλη 2022

Τη μετατροπή της σημερινής 3ωρης στάσης εργασίας σε 24ωρη απεργία αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» ως απάντηση στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας για ομαδικές απολύσεις εργαζομένων και σταδιακή κατάργηση τμημάτων στην επιχείρηση.

Επίσης, κήρυξε 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Αυγούστου, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως και τις 12 το βράδυ της Τρίτης.

Θυμίζουμε πως το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης πραγματοποίησαν σειρά στάσεων εργασίας και συμμετείχαν καθολικά στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), αντιδρώντας στις 5 εκβιαστικές απολύσεις που πραγματοποίησε η εργοδοσία, επιχειρώντας παράλληλα να επιβάλει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, αφού οι σχεδιασμοί για επιβολή ατομικών Συμβάσεων Εργασίας στο 50% των εργαζομένων απέτυχαν. Παράλληλα, προχώρησε στη μονομερή κατάργηση επιδομάτων που ορίζονταν από την επιχειρησιακή σύμβαση.

Μετά την απεργία της Τετάρτης, η εργοδοσία κάλεσε χτες σε συνάντηση εκπροσώπους του επιχειρησιακού σωματείου, στους οποίους ανακοίνωσε την πρόθεσή της να καταργήσει σταδιακά τμήματα της επιχείρησης, όπως το τμήμα οδηγών, απολύοντας τους εργαζόμενους.

Το Σωματείο Εργαζομένων της επιχείρησης καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και την εργατική τάξη της περιοχής να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» και παράλληλα απαιτεί από την εργοδοσία να σταματήσει να εκβιάζει και να απειλεί τους εργαζόμενους και να προβεί στην άμεση επαναπρόσληψη των 5 άδικα απολυμένων εργαζομένων.

Την αλληλεγγύη του στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» εκφράζουν: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας, Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας, Ενωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, Συντεχνία Εργατοϋπαλλήλων Γεωργίας, Δασών, Μεταφορών, Λιμενεργατών, Ναυτεργατών, και συναφών επαγγελμάτων Κύπρου, Συντεχνία Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τύπου - Τυπογραφείων και Γενικών Υπηρεσιών Κύπρου.