ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Σε επιφυλακή ενάντια στην κατασκευή δομής - φυλακής στο νησί

Καλεί σε διαμαρτυρία την Πέμπτη 4 Αυγούστου

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Από παλιότερη κινητοποίηση
Κάλεσμα στον λαό της Λέσβου να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα απευθύνει το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο (ΠΕΚ), καθώς η κυβέρνηση με τις ευλογίες και των άλλων κομμάτων προσπαθεί στα μουλωχτά να υλοποιήσει τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την κατασκευή δομής - φυλακής στο νησί.

Οπως σημειώνει, ο λαός της Λέσβου δεν πρέπει να δείξει κανέναν εφησυχασμό, καμία επανάπαυση, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) πριν από λίγες μέρες απέρριψε την προσφυγή του δήμου Χίου κατά της χωροθέτησης του νέου στρατοπέδου στην περιοχή Θόλος.

«Κανείς δεν μας εγγυάται ότι το ΣτΕ θα πάρει διαφορετική απόφαση για την προσφυγή του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου για την περιοχή Βάστρια», σημειώνει το ΠΕΚ και προσθέτει ότι «την απόφαση την έχει πάρει ο λαός της Λέσβου, που εδώ και δύο χρόνια παλεύει, αγωνίζεται και διεκδικεί να μη γίνει το νησί μας στρατόπεδο συγκέντρωσης».

Τονίζει επίσης πως «όσες αποφάσεις και αν πάρουν, όσες διώξεις και αν γίνουν, ο λεσβιακός λαός θα ξεσηκωθεί και θα τους σαρώσει, με το σύνθημα που μας ενώνει: "Ούτε στη Βάστρια ούτε και πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά"».

Το ΠΕΚ καλεί τον λαό της Λέσβου, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς να δώσουν το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4 Αυγούστου, στις 10 το πρωί, έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.