«Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» για λίγες ακόμα παραστάσεις
Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

«Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού», η σπαρταριστή αποκαλυπτική σάτιρα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία του Παντελή Παπαδόπουλου, την οποία ανέβασε με μεγάλη επιτυχία το Θέατρο «Πρόβα», συνεχίζεται για λίγες παραστάσεις στην αυλή του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (γνωστό ως «Οικία Κλεάνθους» ή «Παληό Πανεπιστήμιο») στην Πλάκα (Θόλου 5).

Κάτω από τον «ίσκιο» της Ακρόπολης, σε έναν όμορφο, ιστορικό κήπο ανάμεσα σε μπουκαμβίλιες και τριανταφυλλιές στην καρδιά της Πλάκας, η Μαίρη Ραζή και ο Σωτήρης Τσόγκας πρωταγωνιστούν στη διαχρονική, κωμικοτραγική κοινωνική σάτιρα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Λαμπρινής Καρδαρά και πρωτότυπη μουσική Διονύση Τσακνή.

Τα επτά αδέλφια, γυναίκες και άντρες, είναι κληρονόμοι μιας μεγάλης βιομηχανικής επιχείρησης, κάτω από την τυραννική αθανασία ενός εφτάψυχου πατέρα, που μολονότι είναι σε μόνιμη αφασία διατηρεί το 51% των μετοχών του. Τα αδέρφια τσακώνονται μεταξύ τους, γιατί όλα θέλουν να ηγηθούν και να αναλάβουν τη διεύθυνση της εταιρείας. Οι ανελέητες ραδιουργίες και οι λυσσαλέοι καβγάδες που γίνονται συνέχεια ανάμεσά τους οδηγούν στην αλληλοεξόντωσή τους. Τελικά διαπιστώνουν ότι κυνηγούν και επενδύουν σε ένα μέλλον που δεν το ορίζουν.

Διανομή:

Αλίκη: Μαίρη Ραζή. Κώστας: Σωτήρης Τσόγκας. Τώνης: Κώστας Δαρλάσης. Μαίρη: Κοραλία Τσόγκα. Μάνος: Αντώνης Ζιώγας. Θεία: Ελευθερία Ρήγου. Ειρήνη: Αννα Πορφύρη. Γιώργος: Υάκινθος Μάινας.

Παραστάσεις: 29/8, 30/8, 31/8, 1/9.

Ωρα έναρξης παραστάσεων: 21.00. Διάρκεια παράστασης: 95 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.