TΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγχαίρει την Ελίνα Τζένγκο και αναδεικνύει τα προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις
Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Eurokinissi Sports

Συγχαρητήριο μήνυμα στην Ελίνα Τζένγκο, για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου, έστειλε η Τομεακή Οργάνωση Χαλκιδικής του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας παράλληλα τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες προπονείται η πρωταθλήτρια Ευρώπης, όπως και άλλοι αθλητές.

«Η επιτυχία αυτή της πολλά υποσχόμενης αθλήτριας ήρθε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όπου προπονείται η Ελίνα Τζένγκο, είναι ακατάλληλες και χρόνια παρατημένες στο έλεος και στην παρακμή.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η Ελίνα Τζένγκο, περιορισμένη στα λιγοστά διαθέσιμα μέτρα του αθλητικού χώρου, εκτόξευε τα ακόντια ακόμα και στον γκρεμό. Με λίγα λόγια, δεν είχε την "πολυτέλεια" των ανοιχτών βολών που προφανώς είναι αναγκαίες για την προπόνηση ενός αθλητή ή μιας αθλήτριας στον ακοντισμό», σημειώνει στο μήνυμά της η ΤΕ Χαλκιδικής.

Και συμπληρώνει:

«Επίσης, όλο αυτό το διάστημα εγκυμονούσε και συνεχίζει να υπάρχει ο κίνδυνος για τραυματισμούς, από το διαλυμένο ταρτάν που χρησιμοποιούν καθημερινά πάνω από 150 μικροί και μεγάλοι αθλητές της περιοχής της Ν. Καλλικράτειας.

Η κατάσταση που βιώνουν τα αθλητικά σωματεία σε όλη τη Χαλκιδική αλλά και πανελλαδικά "δεν χωράει" ούτε προεκλογικές φιέστες, ούτε μεγάλα λόγια. Τη σκληρή πραγματικότητα τη γνωρίζουν πολύ καλά οι αθλητές, οι προπονητές, οι διοικήσεις των σωματείων. Μια κατάσταση με την οποία έρχεται αντιμέτωπη καθημερινά και η λαϊκή οικογένεια, στην προσπάθειά της να έχουν πρόσβαση τα παιδιά της στον αθλητισμό.

Την ιστορία την έχουμε ξαναδεί. Κυβερνητικοί παράγοντες και στελέχη των αστικών κομμάτων τρέχουν να συγχαρούν τους αθλητές μετά από σημαντικές επιτυχίες σε ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις. Η πολιτική όμως όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και στον αθλητισμό είναι αυτή που βάζει τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ανάδειξη νέων αθλητών, στην προετοιμασία τους για υψηλού επιπέδου διοργανώσεις και τελικά σε επιτυχίες όπως αυτές που μας έκαναν όλους χαρούμενους τις τελευταίες μέρες.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι:

Ομοσπονδίες, αθλητές και σωματεία "γονατίζουν" από το βάρος της υποχρηματοδότησης και της αποθέωσης των "χορηγιών", που "επενδύουν" βέβαια μόνο εκεί που οσμίζονται προβολή, δημοφιλία και κέρδος. Τα ψίχουλα της κρατικής χρηματοδότησης είναι "καθρέπτης" των προτεραιοτήτων του κράτους, όπου ο μαζικός αθλητισμός, η συστηματική φροντίδα για την ανάδειξη και στήριξη αθλητών υψηλού επιπέδου βρίσκονται κυριολεκτικά στον πάτο. Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον άξονα της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης.

Ενδεικτικά ως προς αυτό είναι και τα αθλητικά νομοσχέδια, όπου η στόχευση παραμένει ίδια, με όποια κυβέρνηση: Η παραπέρα εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. Αυτή είναι η "πηγή" και όχι μέρος της "λύσης" του προβλήματος.

Γι' αυτό χρειάζεται σήμερα ο αγώνας για επαρκή χρηματοδότηση σε Ομοσπονδίες και σωματεία, η ουσιαστική στήριξη αθλητών και προπονητών, η φροντίδα για τον ερασιτεχνικό - μαζικό αθλητισμό να γίνουν υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Να αναδεικνύει τον ένοχο και να φωτίζει την πραγματική διέξοδο, την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βλέψεις για βάθρο από την Ελίνα Τζένγκο (2024-08-08 00:00:00.0)
Προσδοκίες σε πόλο και επί κοντώ γυναικών (2024-08-07 00:00:00.0)
Στις συνθήκες προπόνησης αναφέρθηκε η Ε. Τζένγκο (2022-09-29 00:00:00.0)
«Οι επιτυχίες να αλλάξουν την κατάσταση» (2022-08-24 00:00:00.0)
Παγκόσμια Τζένγκο ...απογείωση για Καρύδη (2020-08-04 00:00:00.0)