ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ
Με υψηλές προσδοκίες στο Σπλιτ η Εθνική γυναικών
Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Με τις προσδοκίες διάκρισης να είναι ιδιαίτερα υψηλές, η Εθνική πόλο γυναικών μετρά αντίστροφα για τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ξεκινά στο Σπλιτ αύριο Σάββατο και ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου. Η Εθνική συμμετέχει στον 1ο από τους δύο ομίλους της πρώτης φάσης της διοργάνωσης, με αντιπάλους την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη διοργανώτρια Κροατία, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στα προημιτελικά.

Η ελληνική ομάδα μπαίνει στα δύσκολα με το «καλημέρα», καθώς για την 1η αγωνιστική αντιμετωπίζει την ισχυρή Ουγγαρία, σε έναν αγώνα που αναμένεται καθοριστικός στη μάχη για την 1η θέση του ομίλου και γενικότερα για την πρόκριση στους «8».

Εφαλτήριο για την προσπάθεια διάκρισης στο Σπλιτ είναι η πολύ καλή παρουσία της Εθνικής τα τελευταία χρόνια στις διεθνείς διοργανώσεις, με χάλκινα μετάλλια στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς και ασημένιο στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη.

Η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για την αποστολή και τους στόχους της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εμφανίστηκε αισιόδοξη. Επεσήμανε ότι στόχος είναι μια πορεία τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά, διευκρινίζοντας ωστόσο πως εκείνο που προέχει είναι η ομάδα να πάει βήμα - βήμα, χτίζοντας ψυχολογία και χαρακτήρα σε κάθε αγώνα που θα δώσει στη διοργάνωση. Οσο για τον όμιλο της Εθνικής, η Ελληνίδα κόουτς τον χαρακτήρισε δύσκολο, με όλες τις αντίπαλες ομάδες να θέλουν προσοχή και ιδίως η Ουγγαρία και η Ολλανδία, βασικοί αντίπαλοι της Ελλάδας για την πρωτιά, κατά την Αλεξία Καμμένου.

Η αποστολή της Εθνικής

Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελένη Σωτηρέλη (τερματοφύλακες), Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ειρήνη Νίνου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Μαρία Πάτρα, Αθηνά Γιαννοπούλου, Χριστίνα Σιούτη, Φωτεινή Τριχά, Ελένη Ελληνιάδη, Στεφανία Σάντα.

Το πρόγραμμα της Εθνικής στον 1ο όμιλο

Αύριο Σάββατο στις 21.30: ΕΛΛΑΔΑ - Ουγγαρία

Κυριακή 28/8 στις 14.00: ΕΛΛΑΔΑ - Ρουμανία

Τρίτη 30/8 στις 21.30: ΕΛΛΑΔΑ - Ολλανδία

Πέμπτη 1/9 στις 11.00: ΕΛΛΑΔΑ - Γερμανία

Σάββατο 3/9 στις 18.30: ΕΛΛΑΔΑ - Κροατία

Οι αγώνες της Εθνικής θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3.