ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ 2023
Ανώδυνη ήττα, αλλά και μάθημα για την Εθνική
Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Eurokinissi Sports

Παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούμπο η Εθνική δεν απέφυγε την ήττα στη Σερβία
Παρά τη σπουδαία εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο (40 πόντοι - ρεκόρ καριέρας με τα γαλανόλευκα), η Εθνική ομάδα μπάσκετ δεν απέφυγε χτες την ήττα από τη Σερβία στο Βελιγράδι, με σκορ 100-94 στην παράταση (κ.α. 87-87), στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου της β' φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Η Εθνική με 3-2 (νίκες - ήττες) έπεσε στη 2η θέση του ομίλου (1η η Λετονία με 4-1), αλλά βέβαια διατηρείται εντός του στόχου της κατάληψης μίας από τις πρώτες θέσεις, που δίνουν πρόκριση στην τελική φάση. Οι δε Σέρβοι ανέβηκαν στο 2-3, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα και αναπτερώνοντας τις ελπίδες τους για πρόκριση.

Η ήττα δεν είχε μεν σοβαρές επιπτώσεις για την Εθνική βαθμολογικά, αποτελεί όμως ένα μάθημα για την ομάδα ενόψει του Eurobasket που ξεκινά την επόμενη βδομάδα. Παρά την πολύ καλή εμφάνιση επιθετικά και το γεγονός ότι έδειξε χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά, οδηγώντας τον αγώνα στην παράταση (χάρη σε τρίποντο του Ντόρσεϊ στα τελευταία δευτερόλεπτα), παράλληλα εμφάνισε και σημαντικές αμυντικές αδυναμίες, οι οποίες επιδεινώθηκαν και από τη «λαβωμένη»΄front line της Εθνικής, καθώς στην απουσία του τραυματία Παπαγιάννη προστέθηκε και η αποχώρηση του Κώστα Αντετοκούνμπο, επίσης λόγω τραυματισμού. Οι Σέρβοι με πρωταγωνιστή τον Γιόκιτς (29 π.) είχαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ενώ στην παράταση διατήρησαν την ψυχραιμία τους μετά το ελληνικό come back, έδειξαν πιο ορεξάτοι και συγκεντρωμένοι και έτσι έφτασαν στη νίκη.

Σερβία (Πέσιτς): Γκούντουριτς 5, Γιάραμαζ 15, Γιόκιτς 29, Κάλινιτς 6, Λούτσιτς 14, Νταβίντοβατς, Ντόμπριτς 1, Γιάγκοντιτς - Κουρίτζα, Μαρίνκοβιτς 9, Μίτσιτς 9, Μιλουτίνοφ 12.

Ελλάδα (Ιτούδης): Γιάννης Αντετοκούνμπο 40, Καλάθης 5, Ντόρσεϊ 16, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου 8, Αγραβάνης 5, Κώστας Αντετοκούνμπο 6, Θανάσης Αντετοκούνμπο 12, Κασελάκης, Λούντζης, Σλούκας 2.