1ο - 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
Αγωνιστικά οι γονείς διεκδικούν ασφαλή σχολεία για τα παιδιά τους

Μετά το πρόβλημα στατικότητας που εντοπίστηκε, απορρίπτουν τα ενδεχόμενα τηλεκπαίδευσης ή διπλοβάρδιας

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Μια μαζικότατη ανοιχτή σύσκεψη ενημέρωσης γονέων για το πρόβλημα στατικότητας των σχολικών κτιρίων που στεγάζουν το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Παιανίας διοργανώθηκε χθες από την Ενωση Γονέων της περιοχής, όπου οι γονείς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις για την απρόσκοπτη και ασφαλή έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας των παιδιών τους.

Θυμίζουμε ότι ο δήμος Παιανίας, μετά από έλεγχο στατικότητας και σύμφωνα με τη «μελέτη που συμβασιοποιήθηκε στις 6/9/2021 και παραδόθηκε στις 29/7/2022», ενημέρωσε ότι «το παλαιό συγκρότημα του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας (τρία από τα οκτώ τμήματα του συγκροτήματος), ήτοι το παλαιό κτίριο "Γ" και κλειστό γυμναστήριο χαρακτηρίζονται στατικά ανεπαρκή και συντάχθηκε η αντίστοιχη στατική μελέτη αποτίμησης και ενίσχυσης των κτισμάτων». Φαίνεται δηλαδή ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί ήταν εκτεθειμένοι καθημερινά τις προηγούμενες χρονιές σε έναν επικίνδυνο χώρο, ενώ πληροφορίες λένε ότι είχε να γίνει στατικός έλεγχος στο συγκρότημα του 1ου και 2ου από το 1957, που χτίστηκαν τα κτίρια.

Τώρα δε που εντοπίστηκε το πρόβλημα, μόλις δυο βδομάδες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι εργασίες αποκατάστασης των κτιρίων εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν από τέσσερις έως έξι μήνες!

Οι γονείς διεκδικούν να βρει λύση ο δήμος ώστε στις 12 Σεπτέμβρη που ανοίγουν τα σχολεία να στεγαστούν τα παιδιά τους και να κάνουν μάθημα σε ασφαλές κτίριο, μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες στο σχολείο τους. Ταυτόχρονα απορρίπτουν το ενδεχόμενο της τηλεκπαίδευσης για αυτό το διάστημα και δεν δέχονται τη «λύση» της λειτουργίας των σχολείων σε διπλοβάρδια.

Προτάσσοντας αυτές τις διεκδικήσεις οι γονείς δίνουν αγωνιστικό ραντεβού σήμερα στις 9.30 π.μ. μπροστά στην πύλη του 1ου - 2ου Γυμνασίου στην Παιανία προκειμένου να μεταβούν για παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος έχει προγραμματισμένη συνάντηση ενημέρωσης των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα σχολεία.