ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2022
Μετράει αντίστροφα η Εθνική
Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2022

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ 2022, που ξεκινά σήμερα σε τέσσερις χώρες (Ιταλία, Τσεχία, Γερμανία, Γεωργία). Η Εθνική συμμετέχει στον 3ο όμιλο, που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο, με αντιπάλους την «οικοδέσποινα» Ιταλία, την Κροατία, την Εσθονία και τη Μεγάλη Βρετανία, και ξεκινά τις υποχρεώσεις της αύριο Παρασκευή κόντρα στην Κροατία.

Εχοντας ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, η Εθνική αναχώρησε χθες για το Μιλάνο με ιδανική ψυχολογία και συγκρατημένη αισιοδοξία σε τεχνικό επιτελείο και παίκτες. Ο τεχνικός Δημήτρης Ιτούδης πήρε μαζί του στην Ιταλία 14 παίκτες, με την τελική 12αδα να αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, αφού προηγουμένως ο ομοσπονδιακός τεχνικός ενημερωθεί για την πλήρη κατάσταση των παικτών που παραμένουν τραυματίες. Υπενθυμίζεται ότι αυτοί είναι οι Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Ιωάννης Παπαπέτρου και Κώστας Σλούκας, με το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής πάντως να εκφράζει αισιοδοξία ότι όλοι θα είναι διαθέσιμοι στην αποστολή για τη διοργάνωση, έστω κι αν κάποιοι απ' αυτούς χρειαστεί να χάσουν την πρεμιέρα με την Κροατία. Σημειωτέον, από την αποστολή έχουν «κοπεί» ήδη οι Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιάννης Κουζέλογλου και Δημήτρης Κακλαμανάκης.

Πρεμιέρα με δύο ντέρμπι

Το ντέρμπι μεταξύ της πρωταθλήτριας Ευρώπης Σλοβενίας και της Λιθουανίας και η κόντρα Γαλλίας - Γερμανίας, και τα δύο ματς για τον 2ο όμιλο, είναι οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν στη σημερινή πρεμιέρα της διοργάνωσης, σε Γερμανία και Γεωργία. Αναλυτικά:

1ος όμιλος (Τιφλίδα): Ισπανία - Βουλγαρία (14.30 - ΕΡΤ3), Τουρκία - Μαυροβούνιο (17.15), Βέλγιο - Γεωργία (20.00 - ΕΡΤ3).

2ος όμιλος (Κολωνία): Βοσνία - Ουγγαρία (15.30), Σλοβενία - Λιθουανία (18.15 - ΕΡΤ1), Γαλλία - Γερμανία (21.30 - ΕΡΤ1).