ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ
Συντονίζουν τα επόμενα βήματα του δίκαιου αγώνα τους

Αύριο Πέμπτη συνεδριάζει το Συντονιστικό για την οργάνωση της πάλης για τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα

Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2022

Τη συνέχιση και την οργάνωση του αγώνα μπροστά στη νέα φάση των εξελίξεων στη ΛΑΡΚΟ θα συζητήσουν τα Σωματεία Εργαζομένων σε συνεδρίαση του Συντονιστικού τους, αύριο, Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., στον οικισμό της Λάρυμνας.

Με τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης να «τρέχουν», καθώς τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξουν οι φάκελοι των δεσμευτικών προσφορών που κατατέθηκαν στους δύο διαγωνισμούς εκποίησης, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους προχωρούν στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας του εμβληματικού αγώνα που δίνουν. Αντιστέκονται στις προσπάθειες διάσπασης που συνεχίζουν να επιδιώκουν η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, και από κοινού, όλα τα Σωματεία, έχοντας τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και ολόκληρης της εργατικής τάξης, συντονίζουν την πάλη τους για τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους γνωρίζουν καλά πως δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό απέναντι στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Οι συμβάσεις με τις οποίες παραμένουν στην εργασία τους και κέρδισαν μετά από σκληρό αγώνα, έχουν ημερομηνία λήξης. Το εργοστάσιο και τα μεταλλεία είναι σταματημένα και είναι άγνωστο το αν, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες θα λειτουργήσουν ξανά. Η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ βρίσκεται στον «αέρα» και οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με την ανεργία, το ξεσπίτωμα και τα κοινωνικά πακέτα φτώχειας.

Γνωρίζουν επίσης ότι δεν έχουν να περιμένουν κάτι από την εξέλιξη των διαγωνισμών εκποίησης, καθώς ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους θα πεταχτούν στον δρόμο και τα χωριά τους θα έρθουν αντιμέτωπα με τον οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό.

Στο πλαίσιο αυτό στην αυριανή συνεδρίαση του Συντονιστικού των Σωματείων στη Λάρυμνα, αναμένεται να γίνει μία πρώτη εκτίμηση των τελευταίων εξελίξεων, να προσδιοριστεί η στάση των Σωματείων και των εργαζομένων και να σχεδιαστούν οι επόμενες αγωνιστικές δράσεις. Παράλληλα, να σημειώσουμε ότι τα Σωματεία βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τυχόν βλαπτικές μεταβολές σε βάρος των εργαζομένων στις συμβάσεις εργασίας που υπογράφουν με τον ειδικό εκκαθαριστή, αλλά και για το ενδεχόμενο μη ανανέωσής τους.