ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο η εκδήλωση για τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων

Στις 7 μ.μ. στο Πάρκο Φιξ

Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2022

Από παλιότερη εκδήλωση στο Πάρκο Φιξ
Αύριο, Σάββατο, στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Φιξ στα Πατήσια πραγματοποιείται η εκδήλωση με θέμα «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενωμένοι - Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την καπιταλιστική εκμετάλλευση - Με το ΚΚΕ δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα και την αλληλεγγύη των λαών», που οργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Α΄ Αθήνας του ΚΚΕ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συγκροτήματα μεταναστών.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργούν: Περίπτερα από μεταναστευτικές κοινότητες, ειδικά διαμορφωμένος παιδότοπος για τους μικρούς φίλους και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή». Στο κάλεσμά της η Οργάνωση τονίζει ανάμεσα σε άλλα:

«Η ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο της σύγκρουσης με όλα όσα μας έχουν φέρει εδώ, στην αντιπαράθεση με την εργοδοσία, το κράτος και τους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς, χαράζοντας οι λαοί τη δική τους πορεία με πυξίδα τα δικά τους συμφέροντα. Ετσι μπορούμε να επιβάλουμε την ικανοποίηση αιτημάτων μας, να ανοίξουμε τον δρόμο της ανατροπής της σύγχρονης βαρβαρότητας.

Το ΚΚΕ σε καλεί να πιστέψεις στη δύναμή σου. Στη δύναμη του συλλογικού οργανωμένου αγώνα, που μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Η ιστορική και η σύγχρονη εμπειρία έχει αποδείξει ότι όπου οι εργαζόμενοι δεν περιμένουν κανέναν "σωτήρα", αλλά παίρνουν την τύχη στα χέρια τους, γίνονται μια γροθιά, διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες τους και βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο.

Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες ώστε οι λαοί να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν, να ζουν αδελφωμένοι και ειρηνικά, με σχέσεις ισότιμης συνεργασίας μεταξύ τους.

Ετσι ζούσαν για δεκαετίες στη Σοβιετική Ενωση και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες, παρά τα λάθη και τις αστοχίες της πρώτης προσπάθειας να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Πάλεψε μαζί με το ΚΚΕ!

Γιατί η λύση βρίσκεται στην αναγέννηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. Αυτός μπορεί να αχρηστεύσει το δηλητήριο του εθνικισμού, του ρατσισμού, του φασισμού, τους οποίους αξιοποιεί το σύστημα της εκμετάλλευσης για να χωρίζει τους λαούς μεταξύ τους και να συνεχίζει το αντιλαϊκό του έργο ανενόχλητο.

Η συμπόρευση και ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στους τόπους δουλειάς, στους αγώνες και στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν, είναι συμβολή στον αγώνα γι' αυτήν την προοπτική, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, τη μόνη διέξοδο υπέρ του λαού, που είναι το σύγχρονο και αναγκαίο για τον 21ο αιώνα».