Με πλούσια και επίκαιρη θεματολογία οι συζητήσεις στην Αθήνα

Και τις τρεις μέρες των κεντρικών εκδηλώσεων, στις 22 - 23 - 24 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Τρίτση

Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2022

Τροχιά κορύφωσης διανύει το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που έχοντας ήδη στείλει πλατιά σε πολλές πόλεις και νησιά το μήνυμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, έχει μπροστά του «σταθμούς» σε μεγάλες πόλεις, με «ορίζοντα» τις κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον στις 22 - 23 - 24 Σεπτέμβρη. Το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Νωρίτερα θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" (Ν. Μπελογιάννης) - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα», είναι το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ, που στις κεντρικές του εκδηλώσεις, με πλούσιο πρόγραμμα που «απλώνεται» στις 5 Σκηνές και τα γνώριμα Στέκια, με πλούσιες και πολύμορφες εκδηλώσεις, εκθέσεις, συζητήσεις, μουσικές συναυλίες και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, φιλοδοξεί για μία ακόμα φορά να ανοίξει τη συζήτηση πάνω στις αγωνίες των νέων εργαζομένων, των μαθητών, των φοιτητών, των νέων γυναικών, προβάλλοντας ταυτόχρονα τη διέξοδο στους προβληματισμούς.

Συνεχίζοντας την προβολή του προγράμματος των κεντρικών εκδηλώσεων, ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα τις συζητήσεις που θα γίνουν στα Στέκια και της Σκηνές στο τριήμερο 22 - 23 - 24 Σεπτέμβρη στο πάρκο Τρίτση.


Ξεχωρίζουν:

Στη Διεθνούπολη

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις - συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν και φέτος στη Διεθνούπολη. Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη, με θέμα: «Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και η στάση των κομμουνιστών». Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Θα γίνουν παρεμβάσεις από Κομμουνιστικές Οργανώσεις Νεολαίας από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη, με θέμα: «Καζακστάν - Σρι Λάνκα: Η ταξική πάλη και οι λαϊκές εξεγέρσεις, κινητήρια δύναμη της κοινωνικής εξέλιξης και στον 21ο αιώνα». Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Θα γίνουν παρεμβάσεις από κομμουνιστές από το Καζακστάν και τη Σρι Λάνκα.

Το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη, με θέμα: «Κούβα: Ενας χρόνος από τις εντεινόμενες προσπάθειες αντεπαναστατικής ανατροπής. Η Κούβα δεν είναι μόνη της!».

Ενδιαφέρουσα θεματολογία και σε άλλα Στέκια

Επίσης και σε άλλους χώρους και Στέκια προγραμματίζονται εκδηλώσεις, συζητήσεις και άλλες δραστηριότητες. Ενδεικτικά την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη προγραμματίζονται εκδηλώσεις:

Στο Στέκι Πολιτισμού, με τίτλο: «Πόλεμος και ταξική σύγκρουση στην ελληνική λογοτεχνία τα χρόνια της θύελλας (1940-1950)». Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ. Χαρακτηριστικά λογοτεχνικά αποσπάσματα θα παρουσιάσουν ηθοποιοί.

Στο Αθλητικό Στέκι, με θέμα: «Το Σκάκι στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης». Θα μιλήσουν σκακιστές και ερευνητές με ερευνητικό αντικείμενο τη Μηχανική Μάθηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Στον χώρο δίπλα από το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», με θέμα: «Αλήθειες και μύθοι για τις φυσικές καταστροφές, τα βιομηχανικά ατυχήματα, την Πολιτική προστασία». Θα μιλήσουν: Αντώνης Ραλλάτος, υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ, Εύη Γεωργιάδου, δρ. χημικός μηχανικός, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, και Αρης Πλωμαρίτης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, υπεύθυνος της Ομάδας Οικονομίας και Περιβάλλοντος του ΚΣ της ΚΝΕ.