ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Υποψήφιος νομάρχης ο Αποστόλης Τασούλας
Τρίτη 12 Μάρτη 2002

Ο Αποστόλης Τασούλας
Ο Αποστόλης Τασούλας, γιατρός και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, θα είναι ο υποψήφιος Νομάρχης της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας στα Γιάννενα. Η ανακήρυξή του έγινε χτες βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Ξενία στα Γιάννενα, στην οποία παραβρέθηκαν απλοί πολίτες, αλλά και αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις της ΝΑΣ για τη ΝΑ, ο απερχόμενος νομαρχιακός σύμβουλος Βασίλης Σούτης τόνισε ότι πρέπει να παίρνει θέση για όλα τα μεγάλα και μικρά προβλήματα από την πλευρά των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών, της νεολαίας. Να μην αποδέχεται το θεσμικό πλαίσιο της ΝΑ, να μην το εφαρμόζει όταν αυτό είναι σε βάρος του λαού, αλλά να βρίσκει δρόμους που να συμφέρουν το λαό. Και ξεκαθάρισε πως η «προσπάθεια της ΝΑΣ θα πρέπει να κατευθύνεται στο να χτίσει το μέτωπο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που να παλεύει όλα αυτά τα ζητήματα, μέτωπο δυνατό, που να μπορεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα, αλλά και που θα συμβάλλει στη συγκρότηση ενός γενικότερου λαϊκού μετώπου».

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στα σημαντικά προβλήματα του νομού Ιωαννίνων. Οι άνεργοι έχουν φτάσει τους 8.000. Χιλιάδες νέοι στοιβάζονται στα ΤΕΕ, χιλιάδες μικροαγρότες κτηνοτρόφοι οδηγούνται στο ξεκλήρισμα και την καταστροφή με την αγροτική πολιτική των περιορισμών, των ποσοστώσεων και την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι δήμαρχοι Κόνιτσας Μ.Χατζηευφραιμίδης και Δελβινακίου Θ.Μποζάρης. Επίσης, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Χ.Λύκος, γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, ο Β.Νάκης και ο κος Ζωίδης εκπρόσωποι του ΔΗΚΚΙ, οι Σ.Εργολάβος, Κ Τσίγκρος και Γ.Κοστούλας εκπρόσωποι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης, εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, ο Δήμαρχος Πασσαρώνας Θ.Παπαϊωάννου, ο αντιδήμαρχος Σ.Καμπέρης και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δελβινακίου Χ.Γκέτσος, εκπρόσωποι σωματείων, φορέων, δημοτικών κινήσεων περιφερειακών δήμων του νομού, η πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Γ.Λαδογιάννη.