ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις
Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022

Eurokinissi

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Παναττικό συλλαλητήριο διοργανώνουν την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στις 10 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, απαντώντας στην κοροϊδία των «αυξήσεων» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση και προβάλλοντας τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, που μένουν ανικανοποίητες. Παράλληλα σχεδιάζονται κινητοποιήσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την προετοιμασία τους προχωρά σε περιφερειακές συσκέψεις την ερχόμενη βδομάδα.

Στο μεταξύ, χτες το πρωί, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικηγόρων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για τη μη καταβολή από το υπουργείο των συνδρομών τους, που οι ίδιοι οικειοθελώς καταβάλλουν στο ύψος των 20 λεπτών μηνιαίως, για τις λειτουργικές ανάγκες των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων και το ποσό αυτό παρακρατείται από τον ΕΦΚΑ.

Ομως, για μια φορά ακόμα ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, δεν καταδέχτηκε να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων, στάση που κατήγγειλε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, και υπογράμμισε: «Μέχρι σήμερα δεν έχουμε απάντηση στο ερώτημα γιατί για υφιστάμενη, νομοθετημένη διάταξη περί κατανομής της κράτησης 0,20 ευρώ, που οι ίδιοι οι συνταξιούχοι πληρώνουν, για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σωματείων τους, δεν υπογράφεται η Υπουργική Απόφαση για την υλοποίησή της. Ετσι οι δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις δεν έχουν λάβει τα χρήματα που προβλέπονται, δικαιούνται και αντιστοιχούν στα έτη από το 2018, για τις λειτουργικές τους δαπάνες και κινδυνεύουν με εξώσεις από τα γραφεία τους, αλλά και να μη δύνανται να ανταποκριθούν στις λοιπές σοβαρές και κύριες υποχρεώσεις τους (λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, μισθοί, εκδηλώσεις και δράσεις για τα μέλη μας κ.λπ.)».

«Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι», κατήγγειλαν οι συνταξιούχοι και απαίτησαν την άμεση καταβολή των εισφορών τους προς τις οργανώσεις τους.