ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ
Δύο ενδιαφέρουσες συζητήσεις
Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2022

Ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος
Το έντονο ενδιαφέρον της νεολαίας συγκέντρωσαν οι εκδηλώσεις στη Διεθνούπολη την Παρασκευή και το Σάββατο στον χώρο του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Το Σάββατο, με τη ζεστή παρουσία και το ζωηρό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Κούβα, πλήθος νεολαίας και ανθρώπων μεγαλύτερων ηλικιών κατέκλυσε τον χώρο, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η Κούβα δεν είναι μόνη της. Την εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Κούβα συντόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Κουβανός πρέσβης στην Ελλάδα, Αραμίς Φουέντε Ερνάντες, και ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την Παρασκευή, φως στις συνθήκες ανάπτυξης ταξικών αγώνων ενώ οξύνονται διεθνώς οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί έριξε η συζήτηση με θέμα «Καζακστάν - Σρι Λάνκα: Η ταξική πάλη και οι λαϊκές εξεγέρσεις κινητήρια δύναμη της κοινωνικής εξέλιξης και τον 21ο αιώνα». Ομιλητής ήταν ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, ενώ ο Αϊνούρ Κουρμάνοφ, συμπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν, και ο Ιντούνιλ Γκαλαμαγκάγκε, εκπρόσωπος της Σοσιαλιστικής Ενωσης Νεολαίας της Σρι Λάνκα, μετέφεραν ζωντανή πείρα από τους αγώνες στις πατρίδες τους, ευχαριστώντας το ΚΚΕ για τη γνήσια αλληλεγγύη που εξέφρασε.



Ο Ιντούνιλ Γκαλαμαγκάγκε


Από τη συζήτηση της Παρασκευής


Ο Αϊνούρ Κουρμάνοφ


Από τη συζήτηση του Σαββάτου. Νίκος Ζαχαρόπουλος, Λιάνα Κανέλλη και Αραμίς Φουέντε Ερνάντες, πρέσβης της Κούβας


Από τη συζήτηση του Σαββάτου