ΠΟΛΟ
Πρεμιέρα σε ρευστό σκηνικό για την Α1 σε άνδρες και γυναίκες

Οι ανατιμήσεις στα καύσιμα εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη λειτουργία των κολυμβητηρίων

Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2022

Eurokinissi

Υπό τη σκιά της αβεβαιότητας σχετικά με την ομαλή λειτουργία των περισσοτέρων κολυμβητηρίων της χώρας, εξαιτίας των υπέρογκων ανατιμήσεων στα καύσιμα, ξεκινά αύριο Σάββατο η νέα σεζόν στα πρωταθλήματα Α1 πόλο ανδρών και γυναικών με την 1η αγωνιστική. Τα ερωτήματα είναι πολλά, ειδικά όσο βαδίζουμε προς τον χειμώνα, για την κατάσταση στην οποία ενδέχεται να βρεθούν τα κολυμβητήρια, εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στον τομέα της Ενέργειας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη επιστολή του ΝΟ Χανίων προς τον πρωθυπουργό, τον οποίο η χανιώτικη ομάδα ενημέρωσε για την έλλειψη πετρελαίου στο μοναδικό κολυμβητήριο της πόλης και για τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα τμήματα του συλλόγου, αλλά και γενικότερα την αθλητική δραστηριότητα των σχολείων και τον κατοίκων της περιοχής. Αντίστοιχα προβλήματα, καθώς και τον κίνδυνο αναστολής, αντιμετωπίζουν κι άλλα κολυμβητήρια στη χώρα.

Η Α1 ανδρών

Το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών τη νέα σεζόν θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 16 ομάδων σε τρεις φάσεις μέχρι τα ημιτελικά. Στην 1η θα πάρουν μέρος σε δύο ομίλους των 8, ενώ στη 2η οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο θα σχηματίσουν το γκρουπ 1 και οι τέσσερις τελευταίοι το γκρουπ 2, μεταφέροντας το σύνολο των βαθμών τους από την 1η φάση. Η 3η φάση περιλαμβάνει πλέι οφ και πλέι άουτ. Στα πλέι οφ θα βρεθούν οι έξι πρώτοι του γκρουπ 1 της 2ης φάσης, μαζί με δύο ομάδες που θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ, και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Αντίστοιχα, στα πλέι άουτ θα βρεθούν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5 έως 8 του γκρουπ 2 της 2ης φάσης και θα αγωνιστούν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

1ος όμιλος: Νηρέας Χαλανδρίου - Παναθηναϊκός (13.45), Εθνικός - Χίος (15.00), Υδραϊκός - ΑΕΚ (16.00), Πανιώνιος - Ολυμπιακός (19.00 - ΕΡΤ)

2ος όμιλος: Χανιά - Απόλλων Σμύρνης (15.30), Βουλιαγμένη - ΠΑΟΚ (16.00 - ΚΟΕ TV), Περιστέρι - Γλυφάδα (16.00), Παλαιό Φάληρο - Ηλυσιακός (18.00)

Η Α1 γυναικών

Με τη συμμετοχή 12 ομάδων θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, με το σύστημα διεξαγωγής να περιλαμβάνει δύο φάσεις. Στην 1η όλες οι ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους, ενώ στη 2η θα σχηματιστούν δύο όμιλοι ανάλογα με τη βαθμολογική θέση των ομάδων στην 1η φάση: Ο όμιλος των πλέι οφ (θέσεις 1-6) και ο όμιλος των πλέι άουτ (θέσεις 7-12). Τα πλέι οφ θα κρίνουν τον τίτλο, και τα πλέι άουτ τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

ΝΕ Πατρών - ΑΕΚ (14.00), ΠΑΟΚ - Αλιμος (15.00), Εθνικός - Ρέθυμνο (16.30), Γλυφάδα - Βουλιαγμένη (17.30), Περιστέρι - Ολυμπιακός (18.00), Λάρισα - Πανιώνιος (18.00)