ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αποφασιστικά για λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Παιδείας

Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2022

RIZOSPASTIS

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διεκδικήσεις για ουσιαστικές λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα των φοιτητικών εστιών δηλώνουν οι Σύλλογοι Οικοτρόφων της Αθήνας, που χτες το μεσημέρι προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Η κινητοποίηση των Συλλόγων Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών εντάσσεται στις πολύμορφες παρεμβάσεις με τις οποίες διεκδικούν αύξηση της χρηματοδότησης στο ύψος των πραγματικών αναγκών για τη φοιτητική μέριμνα και μία σειρά ειδικότερα αιτήματα που αφορούν λειτουργίες που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες.

Οπως δήλωσαν εκπρόσωποι των Συλλόγων, στη συνάντησή τους με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, αναγνώρισε ότι τα αιτήματα είναι δίκαια, χωρίς ωστόσο να δοθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Οπως σημείωναν, οι συμφοιτητές τους που περιμένουν να μπουν στις εστίες πρόκειται και πάλι να χάσουν ένα εξάμηνο, ενώ είναι αβέβαιο αν θα έχουν νερό ή θέρμανση τον χειμώνα. Επισήμαναν πως οι ίδιοι γνωρίζουν καλά το δίκαιο των αιτημάτων τους και απαιτούν αντί να γίνονται «μπαλάκι», να καθοριστεί τετραμερής συνάντηση με τη συμμετοχή των Συλλόγων Οικοτρόφων, του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, των διοικήσεων των πανεπιστημίων, του υπουργείου Παιδείας, ώστε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Εκπρόσωποι των φοιτητών τόνιζαν πως διαχρονικά οι κυβερνήσεις δεν φαίνονται διατεθειμένες να λύσουν τα προβλήματα των νέων που σπουδάζουν, με ουσιαστικά μέτρα για τη φοιτητική μέριμνα, και δήλωναν πως θα συνεχίσουν να διεκδικούν, με Γενικές Συνελεύσεις και συνεδριάσεις των ΔΣ των Συλλόγων Οικοτρόφων και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.