ΦΡΙΚΗ ΜΕ ΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ
Διευρύνεται ο κύκλος με τους εμπλεκόμενους

Προφυλακίστηκαν οι παιδοβιαστές - Συνελήφθη και η μητέρα του παιδιού

Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2022

INTIME NEWS

Από την προσαγωγή του 53χρονου Ηλ. Μίχου (ένθετη)
Η υπόθεση του Κολωνού με τη σεξουαλική εκμετάλλευση 12χρονου κοριτσιού (βιασμό και εκπόρνευση) από τον 53χρονο «ευυπόληπτο» επιχειρηματία Ηλία Μίχο, δραστήριο μέλος της ΝΔ, με σύζυγο την Ελισάβετ Λέκκα, διαμερισματική σύμβουλο με την παράταξη Μπακογιάννη στην Αθήνα και γιο δημοσιογράφο σε γνωστή αστική εφημερίδα, αναδίδει όλο και περισσότερο τον βούρκο του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, όπου τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται.

Χτες ο Μίχος, που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου κατ' εξακολούθηση, μαστροπεία, κατοχή και διανομή πορνογραφικού υλικού, και ο 42χρονος Γ. Σοφιανίδης, ως βιαστής απολογήθηκαν στην ανακρίτρια, τηρώντας το δικαίωμα της σιωπής για τις κατηγορίες βιασμού, εμπορίας ανθρώπων και μαστροπείας. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι προέβαλαν κάποιους ισχυρισμούς ενώπιον της 33ης τακτικής ανακρίτριας. Συγκεκριμένα ο 53χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη, αποδεχόμενος μόνο το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου, ενώ αρνείται την τέλεση της κατηγορίας του βιασμού. Αντίστοιχα, ο 42χρονος εμφανίζεται να αρνείται επίσης τον βιασμό, υποστηρίζοντας ότι συνευρέθηκε πάνω από μια φορά με τη 12χρονη, στην οποία, όπως φέρεται να λέει, έδινε την αμοιβή της, και όχι στον συγκατηγορούμενό του, ενώ θεωρούσε ότι είναι 17χρονη.


Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στις ηλεκτρονικές συσκευές των εμπλεκόμενων, γίνεται λόγος για 213 πιθανούς «πελάτες», που κάποιοι από αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί. Μια επίσης σημαντική εξέλιξη είναι ότι χθες συνελήφθη και η μητέρα της 12χρονης, που κατηγορείται για κακουργηματική μαστροπεία του ίδιου της του παιδιού και ότι έλαβε εμβάσματα σε λογαριασμό της από τον 53χρονο. Η πληρεξούσια δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπ. Ταραχοπούλου, σε δηλώσεις σε ΜΜΕ είπε ότι η μητέρα αρνείται την κατηγορία και ότι δεν γνώριζε για τα εμβάσματα. Ακόμα πως η 12χρονη θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα παιδιά που να έχουν πέσει θύματα του συγκεκριμένου άνδρα.

Πολλά ερωτήματα δημιούργησε η παρουσία στα δικαστήρια της Κ. Καρατζιώτη, ως πρόεδρου των εκδιδόμενων γυναικών, η οποία κατήγγειλε ότι στον οίκο ανοχής της στο Γκάζι αναγνώρισε τον Μίχο να φέρνει την 12χρονη και να την εκδίδει σε «πελάτες», που όπως ανέφερε ήταν και επώνυμοι, ηθοποιοί, καλλιτέχνες και πολιτικοί, και ισχυρίστηκε ότι αυτό μπορεί να το αποδείξει με βιντεοληπτικό υλικό. Η ίδια δήλωσε ότι δεν ήξερε κάτι γιατί δεν ήταν συνέχεια ...στο «Studio», αλλά τον αναγνώρισε μετά. Ωστόσο η πρόεδρος του σωματείου εκδιδόμενων προσώπων Ελλάδας, Ελλη Κανελλοπούλου, κατήγγειλε την προαναφερόμενη ως εξαρτημένο άτομο που δεν έχει σχέση με το σωματείο, ενώ είπε ότι στους οίκους ανοχής απαγορεύονται ανήλικα άτομα.

Τους δυο κατηγορούμενους, τον 53χρονο και τον 42χρονο, που προφυλακίστηκαν, ανέλαβε να εκπροσωπήσει μετά από διορισμό ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος. Στις 3.000 σελίδες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να φτάσει η δικογραφία που έχει σχηματίσει η Αστυνομία για τη δράση του 53χρονου. Η ογκωδέστατη δικογραφία περιέχει μεταξύ άλλων απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, καταθέσεις, φωτογραφίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται και 600 σελίδες με απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών του 53χρονου τις τελευταίες τρεις βδομάδες που το κινητό του παρακολουθούνταν. Επίσης χτες δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία για άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών.

Επίσης το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή του, κάλεσε τους διευθυντές ενημέρωσης των τηλεοπτικών σταθμών να αποσύρουν αμέσως τα τηλεοπτικά συνεργεία από το σπίτι του παιδιού και να απέχουν αυστηρά από τη δημοσιοποίηση κάθε πληροφορίας που μπορεί να οδηγήσει σε ταυτοποίηση της 12χρονης και εκ νέου θυματοποίησή της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα δίκη για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης (2024-05-16 00:00:00.0)
Στις 8 Γενάρη αρχίζει η δίκη (2023-11-30 00:00:00.0)
Αλλοι 8 προφυλακιστέοι (2023-06-07 00:00:00.0)
Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της μητέρας (2023-01-25 00:00:00.0)
Εφοδος σε οίκο ανοχής και συνέχεια της έρευνας (2022-12-06 00:00:00.0)
Παρουσιάζονται άτομα που επικοινωνούσαν με το παιδί (2022-10-26 00:00:00.0)