ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με αισιοδοξία και υψηλούς στόχους ξεκίνησε η πανεξόρμηση με τις Θέσεις του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο
Τρίτη 18 Οχτώβρη 2022

Πλατιά πανεξόρμηση ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ και συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες, με τον «Οδηγητή» που κυκλοφόρησε το Σάββατο και περιλαμβάνει τις Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου για το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 - 12 Φλεβάρη του 2023 με σύνθημα «Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως - Με τη δύναμη των επαναστατικών ιδεών. Για τον σοσιαλισμό. Τολμάμε το μεγάλο βήμα στο μέλλον, με το ΚΚΕ - ΚΝΕ δυνατή παντού!».

Με τη δημοσίευση των Θέσεων και την πλατιά διακίνησή τους ξεκινούν η τετράμηνη προσυνεδριακή διαδικασία και μια μεγάλη συζήτηση με τους νέους και τις νέες για τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν, τις αιτίες της ανασφάλειας, αλλά και για τη διέξοδο που προτείνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, στον δρόμο του αγώνα για την ανατροπή.

Με τον «Οδηγητή» στο χέρι, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ «όργωσαν» το Σαββατοκύριακο γειτονιές και πλατείες, ενώ από χθες η μάχη της διακίνησης των Θέσεων πέρασε και σε σχολεία, σχολές και χώρους δουλειάς, ώστε να φτάσει παντού το ανατρεπτικό και ελπιδοφόρο μήνυμα της Οργάνωσης.

Στην Αττική η αρχή έγινε το Σαββατοκύριακο με συνεργεία εξορμήσεων σε εμπορικούς δρόμους, χώρους δουλειάς, πλατείες, πάρκα, σταθμούς ΜΜΜ και φοιτητικές εστίες, ενώ τη σκυτάλη πήρε τη Δευτέρα η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, που κατάρτισε πρόγραμμα περιοδειών σε όλα τα ιδρύματα και τις σχολές για αυτήν τη βδομάδα.

Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία οι Οργανώσεις της ΚΝΕ διακίνησαν από την πρώτη μέρα το 50% του πλάνου τους! Στη Θεσσαλονίκη, πρώτη στη διακίνηση ήρθε το Σάββατο η Τομεακή Οργάνωση Μαθητείας - Κατάρτισης με 50%, ενώ ξεχώρισαν οι Μαθητικές ΟΒ Μαλακοπής (με 80% του πλάνου) και Ανω Τούμπας (με 61%). Αντίστοιχα, στη Δυτική Μακεδονία πρωτιά στη διακίνηση σημείωσε το Σάββατο η Εδαφική ΟΒ Κοζάνης (στο 85% του πλάνου της). Οι Οργανώσεις έβαλαν επίσης πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών για όλη τη βδομάδα.


Με ενθουσιασμό ξεκίνησε η εξόρμηση το Σαββατοκύριακο σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου επίσης συνεχίζεται με περιοδείες αυτήν τη βδομάδα, αλλά και στα Γιάννενα, όπου η ΤΟ ΑΕΙ της πόλης στόλισε χθες το Πανεπιστήμιο με τα υλικά και το σύνθημα του 13ου Συνεδρίου. Νεανικά χαμογελαστά πρόσωπα με τους «Οδηγητές» στα χέρια εξόρμησαν σε πόλεις και χωριά της Πελοποννήσου, ενώ στην Πάτρα η εξόρμηση της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας ξεκίνησε το Σάββατο από τη συγκέντρωση της Επιτροπής Ειρήνης ενάντια στον ελλιμενισμό των ΝΑΤΟικών πλοίων. Με τους μαθητές και τους φοιτητές να δίνουν το ιδιαίτερο στίγμα τους, εξορμήσεις έγιναν σε Ανατολική Στερεά και Εύβοια, όπου ξεχώρισε η Οργάνωση της Λιβαδειάς, που βρέθηκε από νωρίς σε τροχιά υπερκάλυψης του πλάνου της, αλλά και στη Θεσσαλία, όπου ξεχώρισαν η ΤΟ Λάρισας, με 38% κάλυψης του πλάνου της την πρώτη μέρα, και οι ΟΒ ΕΠΑΛ και Μαθητείας, με 60% και 50% αντίστοιχα.