ΠΑΤΡΑ
Σημαντική συμμετοχή στους ιστορικούς περιπάτους
Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2022

Με την πραγματοποίηση δύο ιστορικών περιπάτων, σε μέρη στα οποία συντελέστηκαν σημαντικά γεγονότα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, της ναζιστικής κατοχής και του αγώνα που έδωσε ο λαός της πόλης, συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις για τα 78 χρόνια απ' την απελευθέρωση της Πάτρας απ' τον ΕΛΑΣ, που υλοποιεί η δημοτική Αρχή και ο Πολιτιστικός Οργανισμός.

Και στους δύο περιπάτους συμμετείχαν εκατοντάδες κόσμου όλων των ηλικιών, ενώ στον δεύτερο, το «παρών» έδωσαν οι εγγονές του ΕΛΑΣίτη λοχία, Γιώργου Ράμμου, που σκοτώθηκε στη μάχη για την απελευθέρωση της Πάτρας, στη διασταύρωση των οδών Γερμανού και Ηλείας.

Στις δύο διαδρομές, έγιναν αναφορές σχετικά με γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη στη διάρκεια του πολέμου, της κατοχής και της απελευθέρωσης, ενώ η κατάληξή τους ήταν το καταφύγιο κάτω από τα Ψηλαλώνια, όπου φιλοξενούνται εικαστική και αρχειακή έκθεση.

Το καταφύγιο, τέλος, θα είναι ανοιχτό αύριο 28η Οκτωβρίου (11 π.μ. - 1 μ.μ.), καθώς και την Κυριακή 30 του μήνα (10 π.μ. - 1 μ.μ.), ενώ ο Πολιτιστικός Οργανισμός έχει προγραμματίσει και άλλους ιστορικούς περιπάτους σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.