ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Παρασκευή 15 Μάρτη 2002

ΕΡΥΘΡΙΑΔΟΥ ΕΛΛΗ
Φωτ. 3

Εφυγε από τη ζωή στις 8 Μάρτη 2002 από έμφραγμα στα 52 χρόνια του, ο ΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗΣ, γιος του ΓΙΩΡΓΗ και της ΕΛΛΗΣ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ.

Ο Νίκος γνώρισε τον πατέρα του νεκρό όταν με ειδική άδεια ήρθαν από τη Βουλγαρία προσφυγόπουλα τότε, και αποχαιρέτησαν τον πατέρα τους, που πέθανε χωρίς ιατρική βοήθεια στο κάτεργο του Ιντζεδίν.

Ο Γιώργης Ερυθριάδης ήταν τότε μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταδικασμένος με τον μεταξικό νόμο 375. Και η μάνα τους, η Ελλη, καταδικασμένη σε ισόβια με τον ίδιο νόμο.

Η Ελλη βγήκε από τις Γυναικείες Φυλακές Αβέρωφ με συνοδεία, για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο σύντροφό της και πατέρα των παιδιών της.

Και εκεί στο φέρετρο αντάμωσε, μετά από 9 χρόνια, με τα παιδιά της.

Τι τραγωδία! Μια σύγχρονη τραγωδία.

Και ήταν Γενάρης του 1963. Ο εμφύλιος είχε λήξει το 1949. Ομως οι εμφυλιοπολεμικοί νόμοι και ο μεταξικός Νόμος 375 ίσχυαν και λειτουργούσαν με όλη τους την αγριότητα σε βάρος των κομμουνιστών.

Θα τους θυμόμαστε πάντα.

Στη μνήμη τους προσφέρω 100 ευρώ στην ΚΟΒ Καισαριανής για την επιτυχία των Δημοτικών εκλογών.

Χρυσούλα Γκόγκογλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος για την πατριωτική δράση του έζησε εξόριστος στο Μακρονήσι και στη Γυάρο. Καθώς επίσης στη μνήμη των αδελφών του ΦΩΤΗ και ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ, μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας στις Ράχες τις Καναλιώτικες, προσφέρουμε, μέσω της Εργατικής ΚΟΒ Ιλίου, 100 ευρώ, στο ΚΚΕ, στο κόμμα το οποίο αγωνίστηκε και αγωνίζεται με συνέπεια για τα δίκαια των εργαζομένων.

Παναγιώτης, Θωμάς, Δημήτρης και Τούλα Κατοίκου