Θερμό χειροκρότημα για τις «Μάγισσες του Σάλεμ»
Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2022

Με τον Γ. Καλατζόπουλο
Την παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς και επέστρεψε για δεύτερη χρονιά στο θέατρο «Βρετάνια», τις «Μάγισσες του Σάλεμ» του Αρθουρ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, παρακολούθησε το βράδυ της Τρίτης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Την παράσταση παρακολούθησε ακόμη η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ.

Ο Μίλερ με άκρως αλληγορικό τρόπο αναπαριστά τις στημένες δίκες της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Υποθέσεων και τον ηρωισμό των ανθρώπων που αντιστάθηκαν σε αυτήν, υψώνοντας το ανάστημά τους. Αναπαριστά όλο το κλίμα της εποχής, χωρίς αυτό να αναφέρεται πουθενά... Παίρνει αφορμή από ένα πραγματικό ιστορικό γεγονός: Τη δίκη των μαγισσών που έγινε στο χωριό Σάλεμ της Μασαχουσέτης το 1692, ένα περιστατικό που οδήγησε στην καταδίκη και εκτέλεση 20 κατοίκων με την κατηγορία της μαγείας...

Παίζουν: Ακης Σακελλαρίου, Ρένια Λουιζίδου, Μιχάλης Αεράκης, Δανάη Επιθυμιάδη, Γιάννης Καλατζόπουλος, Μελίνα Βαμβακά, Κώστας Κάππας, Ισιδώρα Δωροπούλου, Θωμάς Γκαγκάς, Κατερίνα Νικολοπούλου, Αννα Κλάδη, Αντουανέτα Παπαδοπούλου, Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθ.

Παραστάσεις: Τετάρτη 19.00, Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 και 21.00, Κυριακή 19.15.



Με τους Μ. Αεράκη και Α. Σακελλαρίου


Με την Ρ. Λουιζίδου