ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η καλή εκκίνηση αφετηρία για ακόμη πιο δυναμική συνέχεια

Στο 31,32% η κάλυψη του πλάνου, μετά το δεύτερο κατά σειρά «κλείσιμο» που έγινε τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη

Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022

RIZOSPASTIS

Πλησιάζει η συμπλήρωση του πρώτου δεκαήμερου για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022 του ΚΚΕ, με τις Οργανώσεις να εντείνουν τις προσπάθειες και το άνοιγμά τους για το πιάσιμο όλων των στόχων. Η κάλυψη του συνολικού πλάνου έφτασε στο 31,32% μετά το δεύτερο κατά σειρά «κλείσιμο» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Αλλαγές στην κορυφή της κατάταξης των Οργανώσεων έφερε η δεύτερη «πράξη» της εξόρμησης. Η ΚΟ Εξωτερικού με 40,93% ανέβηκε στην πρώτη θέση, ενώ από τη δεύτερη θέση πλέον την ακολουθεί η ΚΟ Αιγαίου με 39,77%. Η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, παρότι υποχώρησε από την πρώτη θέση, διατηρείται στην τριάδα με 37,39%, ενώ η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 37,20% βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Στην επόμενη θέση είναι η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 32,08% προσπερνώντας την ΚΟ Αττικής που βρίσκεται ακριβώς πίσω της με 30,91%, επιβεβαιώνοντας πως η κατάληξη της άμιλλας που έχουν θέσει οι δυο Οργανώσεις μεταξύ τους θα είναι αμφίρροπη. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Ηπείρου με 28,48%, Πελοποννήσου με 28,15%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 26,25%, Θεσσαλίας με 26,17%, Κρήτης με 24,71% και Δυτικής Μακεδονίας με 23,95%.


Η ΚΝΕ έχει καλύψει το πλάνο της κατά 29%. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 44,49% και η ΚΟΒ του «902» κατά 27,5%.

Με αποφασιστικότητα στη μάχη η ΚΟ Αττικής

Η ΚΟ Αττικής μετά το δεύτερο «κλείσιμο» είναι στο 30,91%, με την μέχρι τώρα πορεία της προσπάθειας αλλά και το μαχητικό κλίμα που επικρατεί να σηματοδοτούν την αποφασιστικότητα των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ ότι θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις για να στεφθεί με επιτυχία και η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, φτάνοντας με το κουπόνι και τις θέσεις του ΚΚΕ σε χιλιάδες εργαζόμενους, βιοπαλαιστές, νέους και νέες στο λεκανοπέδιο και όλο τον νομό.

Ιδιαίτερη ώθηση δίνουν οι Οργανώσεις που προπορεύονται, έχοντας καλύψει παραπάνω από το 1/3 του πλάνου τους όπως η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυμεταφορών, που έχει κάνει εντυπωσιακή αρχή φτάνοντας στο 37,51% και καταλαμβάνοντας από νωρίς τη θέση του οδηγού. Από κοντά η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής με 36,50% και η ΤΟ Α' Αθήνας με 35,31% που καιροφυλακτούν για άμεση προσπέραση.

Ο «Ριζοσπάστης» μίλησε για την έναρξη της μεγάλης προσπάθειας αλλά και τη συνέχεια με στελέχη από δυο Οργανώσεις που βρίσκονται στην πρώτη τριάδα των ΤΟ της ΚΟ Αττικής.

«Χωρίς να χάσουμε ούτε μια μέρα, από τη στιγμή που η ΚΕ ανακοίνωσε την Οικονομική Εξόρμηση, και εντάσσοντάς την στο Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, θέσαμε σχέδιο για να φτάσουμε σε όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους του κλάδου», αναφέρει ο Σταμάτης Κουρπάς, μέλος της ΤΕ Τηλεπικοινωνιών. Υπογραμμίζει πως «δεν αποθαρρυνθήκαμε από την εκτεταμένη τηλεργασία στον κλάδο, αλλά αντίθετα καταρτίσαμε σχέδιο με επίκεντρο το πώς θα φτάσουμε σε ευρύτερο κομμάτι κόσμου. Με θάρρος απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους και στους πιο χαμηλόμισθους συναδέλφους, αναδεικνύοντας ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ από το υστέρημά τους είναι ενδυνάμωση του αγώνα για τη βελτίωση της ζωής τους.

Οι συνάδελφοι που ενίσχυσαν σε εταιρείες όπου μαίνονται κινητοποιήσεις, όπως η "Skroutz" και η "Vodafone", επιβεβαιώνουν ότι η αγωνιστική μας στάση, η πρωτοβουλία και η πάλη για όλα τα προβλήματα βοηθάει να αναγνωριστεί από πολλούς η ανάγκη και οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος».

«Δεν το κρύβουμε πως θα βάλουμε τα δυνατά μας για να τερματίσουμε πρώτοι στην Αττική» αναφέρει και προσθέτει πως «έχουμε ήδη προγραμματίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα πρωτοβουλιών, με περιοδείες, συσκέψεις, εκδηλώσεις, με στόχο να συζητήσουμε, με όσο γίνεται περισσότερους, το Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, που δεν μπορεί να μην περνά και μέσα από την οικονομική ενίσχυσή του».

Από την πλευρά του ο Ντίνος Πολύδωρος, μέλος ΤΓ Α' Αθήνας, επισημαίνει τη σημασία που έχει ότι στο μέχρι τώρα θετικό αποτέλεσμα συμβάλλουν πολλές ΚΟΒ, με τα 3/4 να έχουν ξεπεράσει ήδη το 30% του πλάνου τους.

Μας μεταφέρει επίσης το κλίμα κατά το πρώτο «κλείσιμο», «τα γραφεία των Οργανώσεων στις γειτονιές ήταν από νωρίς το απόγευμα ανοιχτά και μέχρι αργά το βράδυ περνούσαν σύντροφοι, φίλοι του Κόμματος, κόσμος για να συμβάλουν ο καθένας όπως μπορούσε στην οικονομική ενίσχυση του Κόμματος. Σε όλα τα γραφεία ενισχυόταν η άμιλλα που έχουν βάλει οι ΚΟΒ του τομέα μεταξύ τους, αλλά και συνολικά η άμιλλα που έχει η ΤΕ με την ΤΕ Πειραιά και την ΤΕ Νοτίων».

Τονίζει πως «σε αυτά τα αισιόδοξα πρώτα βήματα συντέλεσαν η έγκαιρη συζήτηση και η οργάνωση της οικονομικής δουλειάς, τα πλάνα που μπήκαν από κάθε σύντροφο, η δραστηριότητα που έχει ανοίξει με εκδηλώσεις, συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις και άλλες πρωτοβουλίες, ερχόμενη έτσι σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους σε όλη την Αθήνα.

Μεγάλη συμβολή έχει επίσης η αξιοποίηση φίλων και οπαδών όπως για παράδειγμα από τις ΚΟΒ Ριζούπολης, Κολιάτσου και Νέας Κυψέλης, που ήδη έχουν εντάξει περισσότερους οπαδούς στη μάχη με το κουπόνι από ό,τι πέρσι.

Τον τόνο δίνουν μέλη της Οργάνωσης που έκαναν προετοιμασία από την πανεξόρμηση με το Κάλεσμα της ΚΕ, συζήτησαν, χρέωσαν κουπόνια και πήραν οικονομική ενίσχυση από πολλούς, όπως συντρόφισσα στα Σεπόλια που συνεχίζει ακάθεκτη από την περσινή Οικονομική Εξόρμηση που αναδείχθηκε πρωτοπόρος ή στέλεχος από την ίδια περιοχή που πήγε το Κάλεσμα σπίτι σπίτι, κατορθώνοντας παράλληλα να φτάσει ήδη στο 67% του προσωπικού της πλάνου».

«Με αποφασιστικότητα για την επιτυχία και της φετινής Οικονομικής Εξόρμησης, οι ΚΟΒ της Α' Αθήνας συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους μέσα από συσκέψεις και εκδηλώσεις, αλλά και γλέντια, συναυλίες, με σκοπό να μπουν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι στη μάχη της οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος, ενισχύοντας έτσι τη δικιά τους δύναμη», καταλήγει.