«Χάιντι, η μικρούλα των βουνών»
Τρίτη 15 Νοέμβρη 2022

Το «Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΘΥΜΕΛΗ - ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ» φέρνει την αγαπημένη και διαχρονική ιστορία της Γιοχάνα Σπίρι, «Χάιντι, η μικρούλα των βουνών», σε μια θεατρική παράσταση κατάλληλη για παιδιά από 2 ετών και για όλη την οικογένεια!

Η Χάιντι ζωντανεύει επί σκηνής για να μας μαγέψει με την τρυφερότητα, την εξυπνάδα και τη χάρη της. Είναι ένα μικρό, ορφανό κορίτσι, που αφήνεται από την θεία της την Ντέτε στο βουνό του Αλμ για να τη φροντίσει ο παππούς της, ο σκληρός «μπάρμπα Αλμ», ο οποίος μαγεύεται από την μικρή και αναπτύσσει γι' αυτήν αισθήματα τρυφερότητας και αγάπης. Ομως άλλος ένα χωρισμός ακολουθεί όταν η Χάιντι πάει στη Φρανκφούρτη, στην πλούσια οικογένεια Ζέζεμαν, για να κρατάει συντροφιά στην μικρή Κλάρα, που είναι ανάπηρη, αλλά και για να πάει σχολείο να μάθει γράμματα. Μετά από πολλά η Χάιντι ξαναγυρνάει στο όμορφο Αλμ, αυτήν τη φορά όμως μαζί με την Κλάρα, που η φύση και η αγάπη της Χάιντι αλλάζουν τη ζωή της και της δίνουν κίνητρα αλλά και δύναμη για να πιστέψει ότι θα περπατήσει...

Θεατρική διασκευή: Ελλη Βοζικιάδου. Σκηνοθεσία: Λόρνα Κούτση. Μουσική: Διονύσης Κούτσης. Χορογραφίες: Ιωάννα Κούτση - Ελλη Λορέντη. Σκηνικά: Χαράλαμπος Σεπεντζής. Κοστούμια: Ιωάννα Διονέλλη. Εκτέλεση κοστουμιών: Λούλα Τσάτσου. Φωτισμοί: Γιώργος Χαντζής.

Ηθοποιοί: Στέφανι Νεοφύτου, Βασίλης Ασημάκης - Γιάννης Λεβέντης, Ανδρέας Αποστόλου - Νικόλας Καννάς, Αμαλία Κλημοπούλου, Ζωή Φουρνιστάκη, Ελλη Λορέντη - Γωγώ Φάκου, Δέσποινα Παντελίδου. Στην αφήγηση ακούγεται η φωνή της Ελλης Βοζικιάδου.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο «Studio New Star Art Cinema» (Σταυροπούλου 33 και Σπάρτης, πλατεία Αμερικής) τις Κυριακές 20/11, 4/12, 11/12, 18/12, 8/1, 15/1, 22/1, 5/2, 12/2, 19/2, 5/3, 12/3, 19/3, 2/4 και 9/4.

Γενική είσοδος 10 ευρώ, ειδική έκπτωση 50% για ανέργους, πολύτεκνους, εκπαιδευτικούς, συνταξιούχους, δωρεάν είσοδος για ΑμεΑ, ειδικές τιμές για εκδηλώσεις και παιδικά πάρτι. Διάρκεια: 90'.