ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΕΣΦΑ
Μαζική η συμμετοχή στη χτεσινή απεργία ενάντια στις απολύσεις
Τρίτη 15 Νοέμβρη 2022

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Απεργία πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΣΦΑ και του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο, αντιδρώντας στις απολύσεις δύο συναδέλφων τους. Στο πλαίσιο της απεργίας έγινε συγκέντρωση στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στην πύλη της Ρεβυθούσας, ενώ στο πλευρό των απεργών βρέθηκε ξανά το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Κορίνθου - Εύβοιας.

Η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια της στάσης εργασίας που είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Παρασκευή, καθώς και της συγκέντρωσης στα κεντρικά γραφεία του ΔΕΣΦΑ στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΕΣΦΑ επέρριψε στους δύο εργαζόμενους τις ευθύνες για κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε το καλοκαίρι. «Σε όλο αυτό το σκηνικό δημιουργεί εξιλαστήρια θύματα, αξιοποιώντας πορίσματα "ειδικών" οι οποίοι έχουν αναλάβει τα θέματα της διαδικτυακής ασφάλειας», σημειώνει το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, προσθέτοντας ότι «την αποκλειστική ευθύνη για αυτά τα ζητήματα τη φέρει η ίδια η διοίκηση».