ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Σάββατο 16 Μάρτη 2002

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτ.

Στις 28 Φλεβάρη 2002 «έφυγε» από κοντά μας ο ΙΟΥΛΙΟΣ Δ. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, δάσκαλος, αγωνιστής, ο οποίος σε όλη του τη ζωή πάλευε για τη μόρφωση των παιδιών του λαού. Ως την τελευταία πνοή του και παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, αγωνιούσε για τη λαϊκή Παιδεία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι λίγες ώρες πριν «φύγει», απόγευμα Πέμπτης, προσπαθούσε να βάλει στη σειρά τους χειρόγραφά του, που είχαν σχέση με ένα νέο βιβλίο του, το οποίο ήταν υπό έκδοση.

Συγγραφέας πολλών βιβλίων τα οποία είχαν σχέση με τη λαϊκή Παιδεία, πολλές φορές είχε καταθέσει προτάσεις του και σκέψεις, σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα στο Τμήμα Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω στο Κόμμα μας, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Πατησίων, 300 ευρώ.

Δημήτρης Ι. Διακογιάννης

* * *

Φωτ.

Ο Γεώργιος Βασίλαρος και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 95 ευρώ στη μνήμη των αδελφών του ΙΑΚΩΒΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΗΣ και ΑΡΓΥΡΩΣ.

* * *

Φωτ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, από το Κεφαλόβρυσο Μεσσηνίας, αντάρτης του 9ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, πήρε μέρος σε μάχες και διακρίθηκε για την ανδρεία του.

Μετά τη Βάρκιζα, οι διώξεις τον ανάγκασαν να εγκατασταθεί στην Καλλιθέα Αττικής. Συνέχισε τον αγώνα ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Νικολίτσα και ο γιος του Δήμος προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης, 50 ευρώ.