Τι συμβαίνει απ' όλα;
Σάββατο 16 Μάρτη 2002

Παπαγεωργίου Βασίλης

Είναι περιορισμένες για φέτος οι δυνατότητες του συστήματος TAXISNET (ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων), δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομίας, Απ. Φωτιάδης, και συμπληρώνει: Η παραπέρα αναβάθμισή του (με χρήματα από το Γ` ΚΠΣ) θα επιτρέψει και την εξυπηρέτηση πολύ μεγαλύτερου αριθμού φορολογουμένων. Οχι, δεν έχουν έτσι τα πράγματα, ισχυρίζεται ο Π. Γεωργιάδης, πρώην γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (όπου υπάγεται και το TAXISNET). Το σύστημα είναι ολοκληρωμένο και έχει ουσιαστικά απεριόριστες δυνατότητες, αφού μπορεί να δέχεται 800.000 φορολογικές δηλώσεις το μήνα.

Οταν βρουν και αποφασίσουν τι ακριβώς συμβαίνει, ας μας το πουν και μας. Μαζί με το πόσα δισεκατομμύρια δραχμές έχουν ξοδέψει, μέχρι σήμερα, για το σύστημα αυτό και πόσα λογαριάζουν ακόμη να ξοδέψουν...

ΥΓ: Οσο για τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρχαν δυνατότητες ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων το 1996 - '97 και, επομένως, ανάγκη ανάλογης προετοιμασίας, τους πληροφορούμε ότι ο ...αναχρονιστικός, ...παλαιοημερολογίτης, κλπ., κλπ., «Ριζοσπάστης» - με τα δικά του, ασύγκριτα φτωχότερα, μέσα - έχει ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο από τις αρχές του 1997.