Διέξοδο για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία θα δώσει η εργατική - λαϊκή δράση

Στη μάχη της προετοιμασίας της πολιτικής συγκέντρωσης του Σαββάτου οι Οργανώσεις ΚΚΕ - ΚΝΕ στη Λάρισα

Τρίτη 29 Νοέμβρη 2022

Από την πρόσφατη σύσκεψη των κλαδικών ΚΟΒ της ΤΟ Λάρισας του ΚΚΕ
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα βρεθεί το Σάββατο 3 Δεκέμβρη στη Λάρισα, όπου θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση που οργανώνουν οι τοπικές Οργανώσεις του Κόμματος, στις 7.30 μ.μ. στο κέντρο «Palladium Larissa».

Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι και μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τον έναν χρόνο από την απώλειά του, με τίτλο: «Μες στα σύρματα κλεισμένοι, μα η καρδιά μας πάντα ορθή» - Ο Μίκης Θεοδωράκης την περίοδο της επταετίας (1967-1974).

Το αφιέρωμα πλαισιώνουν εμβληματικές δημιουργίες του Μίκη από τους δίσκους: «18 Λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας», «Τα τραγούδια του αγώνα», «Τα τραγούδια του Αντρέα», «Serpico», «Στην Ανατολή».

Συμμετέχουν: Γιώργος Μαγαλιός, Σπύρος Μαγαλιός, Δέσποινα Μαύρου, Φώτης Παπανικολάου, Παναγιώτης Σδράλης, Δέσποινα Σωτηρούλη, Βαγγέλης Τσιμπανούδης. Σε ρόλο αφηγητή και ερμηνευτή ο ηθοποιός Βασίλης Καρμίρης. Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Σδράλης.

Μπροστά στη συγκέντρωση, οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν ένα πλατύ άνοιγμα με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, πανεπιστήμια, σχολεία, ΙΕΚ, αλλά και συσκέψεις, προκειμένου να συζητήσουν με πλατύτερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις.

Μία τέτοια σύσκεψη πραγματοποίησαν την προηγούμενη Πέμπτη οι κλαδικές ΚΟΒ της ΤΟ Λάρισας, με ομιλήτρια την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Η Μ. Γαβαλά, κωδικοποιώντας την παρέμβαση της αστικής τάξης και των κομμάτων της, σημείωσε πως «απέναντι στους κινδύνους που υπάρχουν για νέα οικονομική κρίση, προτάσσουν το ζήτημα "όλα για την ανάπτυξη". Σε αυτό το πλαίσιο προωθούνται επενδύσεις σε κομβικούς κλάδους, ενώ με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης, βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον πόλεμο στην Ουκρανία, γεγονός που εκφράζεται στην περιοχή με τα έργα που προωθούνται στις στρατιωτικές υποδομές στο Στεφανοβίκειο, στην 110 ΠΜ στη Λάρισα».

Επισήμανε ακόμα ότι στα παραπάνω εκφράζονται οξυμένες ενδοαστικές αντιθέσεις, που έχουν να κάνουν με την κατανομή μεταξύ των ομίλων των πακέτων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, τον ρυθμό υλοποίησης της «πράσινης μετάβασης», τον βαθμό στοίχισης με την πολιτική των ΗΠΑ, το πώς θα διατηρηθεί η λεγόμενη κοινωνική συνοχή κ.λπ.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι σήμερα σε μια σειρά οξυμένα εργατικά - λαϊκά προβλήματα δεν μπορεί να συγκροτηθεί μια εναλλακτική αστική πρόταση, που να εμφανίζεται - χωρίς να είναι - ριζικά διαφορετική από την κυρίαρχη και για αυτό οι όποιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των αστικών κομμάτων γίνονται για δευτερεύοντα ζητήματα.

Η Μ. Γαβαλά σημείωσε ότι σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει λύση υπέρ των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων από κυβερνήσεις στο έδαφος του συστήματος, δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να δώσει απάντηση στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα, όπως η ενεργειακή φτώχεια, η ακρίβεια, η υγεία του λαού, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα βγούμε «αναίμακτα» από την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέδειξε ότι η λύση προς όφελος της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας απαιτεί την εργατική - λαϊκή δράση, την ανάπτυξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που είναι άμεσα αναγκαία για να μπαίνουν εμπόδια στην επίθεση του κεφαλαίου, για να υπάρξουν αντιστάσεις, ακόμα και απόσπαση ορισμένων νικών.

«Σε αυτή την προσπάθεια το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές δίνουν σήμερα τις καλύτερες δυνάμεις, βρίσκονται μπροστά στις διεκδικήσεις και τα προβλήματα, πρωτοστατώντας στους αγώνες του σήμερα, βάζοντας τις προϋποθέσεις για τους αγώνες του αύριο. Ακριβώς για όλους αυτούς τους λόγους είναι αναγκαία η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμπόρευση με το ΚΚΕ, η ενίσχυσή του παντού, σε όλες τις μάχες», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή οι συναυλίες αλληλεγγύης σε Λάρισα, Καρδίτσα και Νάουσα (2023-10-27 00:00:00.0)
Στέλνει μήνυμα αντεπίθεσης για να ζήσει η νέα γενιά όπως της αξίζει! (2021-09-07 00:00:00.0)
Σήμερα η βιβλιοπαρουσίαση στη Νίκαια (2021-07-20 00:00:00.0)
Δραστηριότητα υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ (2019-04-05 00:00:00.0)
Πλήθος κόσμου στη θεατρική παράσταση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (2015-03-10 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για τη μελέτη και τη διάδοση του «Ριζοσπάστη» (2011-09-20 00:00:00.0)