ΠΑΤΡΑ
Συγκέντρωση στην ΥΠΕ από το Εργατικό Κέντρο και σωματεία
Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2022

Με συγκέντρωση που πραγματοποίησε χθες έξω από τα γραφεία της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο απαίτησε «Υγεία κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα» και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Μέσα από την κινητοποίηση, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, συνδικάτα εργαζομένων, συνταξιούχων και φοιτητικοί σύλλογοι έστειλαν μήνυμα εναντίωσης στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και υπουργείου.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και πολυμελής αντιπροσωπεία της αγωνιστικής δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

«Δημόσια περίθαλψη κοινωνικό αγαθό και όχι προνόμιο για λίγους» ήταν το μήνυμα που δόθηκε από τους φορείς, εκπρόσωποι των οποίων πραγματοποίησαν παρέμβαση στον διοικητή της ΥΠΕ και τόνισαν πως «σαρώνεται» ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν Υγεία.

Η επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων βαθαίνει, κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα σε όποιον δεν έχει να πληρώσει, ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΚΠ Δημήτρης Μαρμούτας, προσθέτοντας ότι μ' αυτόν τον τρόπο καταδικάζεται η συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες.

Από την πλευρά του ο Κώστας Πελετίδης σε δήλωσή του ανέδειξε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί ταφόπλακα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, και συμπλήρωσε:

«Αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε για να υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα υγειονομικό σύστημα που να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν σε όλους. Να είναι αντίστοιχο της εποχής μας (...) Είναι απαράδεκτο να μας βλέπουν όλους με το πόσο πουγκί έχουμε. Είναι ανάγκη οι υπηρεσίες αυτές να παρέχονται όπως πρέπει στον λαό μας, γιατί οι δυνατότητες υπάρχουν».