Β' - Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Πολλά ανοιχτά μέτωπα
Κυριακή 24 Μάρτη 2002

Sportidea

Δύσκολο έργο έχει ο Ατρόμητος, όχι όμως η Κασσάνδρα
Με το συνοικιακό ντέρμπι μεταξύ της Χαλκηδόνας με την Προοδευτική να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πρόγραμμα, συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής λοιπόν, η Χαλκηδόνα, που στον πρώτο γύρο ήταν η έκπληξη της φετινής σεζόν υποδέχεται τους «βυσσινί» που είναι, όπως δείχνουν τα πράγματα, ένα από τα φαβορί για την άνοδο στη... μεγάλη Κατηγορία (17:00 «ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ»).

Οι γηπεδούχοι θέλουν πάση θυσία τη νίκη που θα τους διατηρήσει ή στην καλύτερη περίπτωση θα βοηθήσει στη βαθμολογική τους αναρρίχηση από τη μέση του πίνακα. Αλλωστε, η διαφορά μέχρι την 5η θέση είναι μόλις δύο βαθμοί, δηλαδή μια μοναδική ευκαιρία για να ανεβούν ακόμα πιο ψηλά, ενώ ψυχολογική «ένεση» ήταν η ισοπαλία στην Καλαμάτα με την τοπική ομάδα. Στην αντίπερα όχθη, οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας, «βυσσινί», βλέπουν ως μονόδρομο το... τρίποντο, καθώς επιθυμούν όσο τίποτα άλλο την άνοδο στην Α' Εθνική. Οι φιλοξενούμενοι εξάλλου, θέλουν να εκμεταλλευτούν την κακή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται οι αντίπαλοί τους και να φύγουν για άλλη μια Κυριακή νικητές από το γήπεδο.

Από την άλλη, στο Βόλο, ο έτερος υποψήφιος για την κατάκτηση του τίτλου, Απόλλωνας Καλαμαριάς, «συγκρούεται» με τον τοπικό Ολυμπιακό (17:00 «ΑΛΦΑ ΣΠΟΡΤΣ 2»). Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να έχουν σημαντική βοήθεια από τους φιλάθλους τους, που έχουν κάνει εδώ και χρόνια το γήπεδο του Βόλου μία από τις πιο... δυνατές έδρες στην Ελλάδα. Ετσι ίσως... κόψουν βαθμούς από τους Θεσσαλονικείς και πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στις πρώτες θέσεις. Στο στρατόπεδο των Απολλωνιστών, η νίκη είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη, καθώς παραμένουν σε τροχιά κορυφής σε απόσταση μόλις ενός βαθμού από την Προοδευτική. Παρ' όλα αυτά, γνωρίζουν πως το έργο τους είναι αρκετά δύσκολο και ο αγώνας αναμένεται να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις.

Sportidea

Πειραιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Χαλκηδόνα και Προοδευτική
Πέρα από τις «μάχες» των πρωτοπόρων, δυνατά παιχνίδια θα γίνουν λογικά και στην «ουρά». Στην Κρήτη ο Αγιος Νικόλαος υποδέχεται τον Παναιγιάλειο. Οι γηπεδούχοι, μετά την ήττα με 1-0 από τον Πανηλειακό θέλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς για να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στο ενεργητικό τους. Από την άλλη, ο Παναιγιάλειος, βρίσκεται στην προτελευταία θέση του πίνακα και θα διεκδικήσει τη νίκη που θα τον ωθήσει πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Οι καλές εμφανίσεις συνεχίζονται από τον Απόλλωνα Αθηνών και τώρα απέναντί του θα βρεθεί ο Πανηλειακός. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προέρχεται από ήττα με 3-1 από τους «βυσσινί» και θέλει να επιστρέψει με τον καλύτερο τρόπο στις επιτυχίες. Ομως, οι Πυργιώτες δε φαίνονται διατεθειμένοι να καταθέσουν τα όπλα, τη στιγμή που δείχνουν πως είναι σε αγωνιστική φόρμα.

Τέλος, ο τοπικός Πατραϊκός υποδέχεται στα «Προσφυγικά» την Καλαμάτα. Η «Μαύρη Θύελλα» αναμένεται να... πουλήσει ακριβά το τομάρι της, ειδικά μετά την ισοπαλία που παραχώρησε στην έδρα της στη Χαλκηδόνα. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι επιζητούν τη νίκη, ούτως ώστε να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 15:00.

Ντέρμπι στο Περιστέρι

Δυνατές συγκινήσεις αναμένεται να προσφέρουν και οι «κόντρες» του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής που βρίσκεται στην 24η αγωνιστική. Πιο συγκεκριμένα, ο Ατρόμητος, που διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στη Β' Εθνική, αντιμετωπίζει την Καβάλα. Οι γηπεδούχοι επιζητούν τη νίκη έτσι ώστε να παραμείνουν στις πρώτες θέσεις, ενώ από την πλευρά της η Καβάλα, θέλει το θετικό αποτέλεσμα, που είναι μόνο η νίκη, για να διατηρήσει τη θέση της ή ακόμα και να ανέβει ακόμα πιο ψηλά.

Από την άλλη, στα Τρίκαλα, η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την πρωτοπόρο Κασσάνδρα. Στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας που βρίσκονται οι γηπεδούχοι, σαφώς και θέλουν μια καλύτερη τύχη και θα το επιδιώξουν απέναντι στην ομάδα της Χαλκιδικής, που όμως είναι το ακλόνητο φαβορί, με βάση τις αποδόσεις της, για τον τίτλο. Τα υπόλοιπα παιχνίδια που ανοίγουν την αυλαία της 24ης αγωνιστικής είναι: Πανελευσινιακός - Παναιτωλικός, Κιλκισιακός - Απόλλων Κ.Β., Ναυπακτιακός - Φωστήρας και Λεωνίδιο - Χανιά.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 15:00.