Αταλάντευτα για την ανάκληση της απόλυσης

Νέα παρέμβαση χτες ενάντια στην απόλυση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρων»

Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2022

RIZOSPASTIS

Με νέα παρέμβαση χτες, σωματεία και φορείς δήλωσαν πως οι εκπαιδευτικοί δεν φιμώνονται και απαίτησαν να ανακληθεί η απαράδεκτη απόλυση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευσης Ν. Αττικής «ο Βύρων».

Υπενθυμίζεται πως η πρόεδρος του Σωματείου Ελπίδα Νασιοπούλου απολύθηκε από το Φροντιστήριο «Πρωτοπορία», επειδή μίλησε στους μαθητές της για την επέτειο του Πολυτεχνείου, θυμίζοντας πως η 17η Νοέμβρη είναι αργία και για τα φροντιστήρια. Τα παραπάνω κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή ο «Βύρων» και άλλοι φορείς, αναδεικνύοντας πως πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη, σχετιζόμενη με την ελευθερία έκφρασης του εκπαιδευτικού, αναφερόμενοι στις ευθύνες για το εχθρικό προς τους εργαζόμενους νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί.

«Με τις κινητοποιήσεις μας η εργοδοσία κατάλαβε πως πρέπει να απολογηθεί στο σωματείο μας, σε κάθε συνάδελφο για αυτήν την απόλυση, ότι δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει ακόμα κι αν βρίσκει πάτημα στο άθλιο νομοθετικό πλαίσιο», δήλωναν και χτες οι εκπρόσωποι του «Βύρωνα». Κατήγγειλαν, παράλληλα, το ότι η εργοδοσία και χτες επέλεξε να κρυφτεί πίσω από την παρουσία την αστυνομίας στον χώρο. Η πρόεδρος του «Βύρωνα» αναφέρθηκε στην αταλάντευτη στάση του σωματείου και την αλληλεγγύη σωματείων και φορέων, μεταφέροντας και τα όσα δηλώθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου και δηλώνοντας πως ο εκπαιδευτικός στα φροντιστήρια έχει φωνή και δεν φιμώνεται.

Καθώς η κινητοποίηση ολοκληρωνόταν, οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν πως οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν με πρώτο άμεσο σταθμό την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη, στην Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Ιωνίας, όπου θα κληθεί η ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου. Από τη συγκέντρωση, εκπαιδευτικοί της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών στις 15 Δεκέμβρη.