«Εφυγε» η σ. Ελισάβετ Χαραλαμπίδου - Γούλα
Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2022

Η ΚΟΒ Αγίας Τριάδας Κοκκινιάς του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη την συντρόφισσα Ελισάβετ Χαραλαμπίδου - Γούλα, που «έφυγε» από τη ζωή την Κυριακή 11 Δεκέμβρη.

Γεννήθηκε στο Καρπερό Γρεβενών και από μικρή έζησε τον πόλεμο, την Κατοχή και την πολιτική προσφυγιά. Οι γονείς της έφυγαν από το χωριό, αφού οι Ιταλοί τούς έκαψαν το σπίτι, και μετέπειτα για να γλιτώσουν από τους Γερμανούς και τους ΜΑΥδες. Η οικογένειά της εντάχθηκε στον ΔΣΕ, ενώ η Ελισάβετ ήταν από τα παιδιά που σώθηκαν με τη βοήθεια των ανταρτών, στην αρχή στην Αλβανία και μετά στο Τούλκες στη Ρουμανία. Εκεί βρήκαν φροντίδα, φαγητό, έμαθαν γράμματα, όπως έλεγε. Σπούδασε Νοσηλευτική, ενώ μετά τον επαναπατρισμό της το 1982 εργάστηκε ως νοσοκόμα στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και έφτασε να γίνει προϊσταμένη. Πιστή μέχρι τέλους στην ιδεολογία μας, υπερασπιζόταν με θέρμη τον σοσιαλισμό που έζησε.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 12 μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Νίκαιας. Στη μνήμη της οι οικογένειες των παιδιών της, Γιώργου Γούλα και Χρήστου Γούλα, προσφέρουν στο Κόμμα 150 ευρώ.