ΠΑΤΡΑ
Μήνυμα αποφασιστικής, αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ

Εκδήλωση με ομιλητή τον Νίκο Αμπατιέλο πραγματοποιήθηκε χτες

Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2022

Μήνυμα αποφασιστικής, αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ έστειλε από την Πάτρα ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος. Στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις Αχαΐας του Κόμματος και της ΚΝΕ στο «Πάνθεον», το «παρών» έδωσαν φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι νέοι, αλλά και εργατοϋπάλληλοι, ενώ αυτή ολοκληρώθηκε με τις υψωμένες γροθιές των συμμετεχόντων στο άκουσμα του Υμνου της ΚΝΕ.

«Δίνουμε το σύνθημα για να γίνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά! Η νεολαία να μην είναι στο περιθώριο, αλλά να πρωταγωνιστήσει, με δυνατό ΚΚΕ, διεκδικώντας τη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή που μας αξίζει! Σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε ξανά μαζί!», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Αμπατιέλος και επισήμανε:

«Οπως μαζί καταφέραμε με τους αγώνες των φοιτητών να παγώσουμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, όταν η κυβέρνηση ξόδευε 50 εκατομμύρια και ούρλιαζε η υπουργός Παιδείας ότι "ο νόμος θα εφαρμοστεί" και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι οι φοιτητές "δεν πρέπει να απαντάνε στην ένταση με ένταση", όπως χαρακτήριζε τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις!

Οπως μαζί εμποδίζουμε την εφαρμογή του νόμου - έκτρωμα για τα πανεπιστήμια, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και το χέρι βοηθείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τα στελέχη του να τρέχουν να βάλουν υποψηφιότητα στα αντιδραστικά Συμβούλια Διοίκησης, για να εφαρμόσουν τον νόμο που δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε αν βγει κυβέρνηση!

Οπως μαζί γκρεμίσαμε τη ΔΑΠ από τους φοιτητικούς συλλόγους και αφήσαμε την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ να κονταροχτυπιέται με το λευκό για την τελευταία θέση, βάζοντας τις βάσεις για να γίνουν οι Σύλλογοι αποκούμπι κάθε φοιτητή, κυψέλες δημιουργίας και συλλογικής διεκδίκησης για όλα όσα "πνίγουν" τους νέους που σπουδάζουν!

Οπως μαζί καταφέραμε - για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες - οι μισοί σχεδόν φοιτητικοί σύλλογοι της χώρας να βρεθούν μαζί, να συντονίσουν τη δράση τους, να συμφωνήσουν σε κοινά αιτήματα στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με στόχο να περάσει το φοιτητικό κίνημα στην αντεπίθεση για σύγχρονες σπουδές, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα!

Ετσι συνεχίζουμε! Ετοιμοι για να γίνει το επόμενο μεγάλο βήμα για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος!

Οι εκλεγμένοι με την "Πανσπουδαστική ΚΣ" παίρνουν την πρωτοβουλία στους φοιτητικούς συλλόγους και καλούν κάθε φοιτητή, κάθε συνδικαλιστή, κάθε παράταξη να πάρει θέση για να ανασυγκροτήσουμε την πανελλαδική ένωση όλων των φοιτητών και φοιτητριών των πανεπιστημίων της χώρας, την Εθνική Φοιτητική Ενωση Ελλάδας (ΕΦΕΕ).

Με τη διεξαγωγή Πανσπουδαστικού Συνεδρίου για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια!

Με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της χώρας, χωρίς αποκλεισμούς και νοθείες.

Και με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσουν οι αγώνες και τα αιτήματα των φοιτητών και των φοιτητριών πανελλαδικό χαρακτήρα, να ακουστεί δυνατά και καθαρά η φωνή τους χωρίς να μπορεί κανείς να την αλλοιώσει, να τη φέρει στα μέτρα του!

Να αποκρουστεί η προσπάθεια των κυβερνήσεων να παρέμβουν στις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών, να υπονομεύσουν τους συλλόγους, προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη με τις διαβλητές ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία και τον αποκλεισμό των πραγματικών εκπροσώπων των φοιτητών από τα όργανα διοίκησης».