ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2022
Στο 77,97% η κάλυψη του πλάνου
Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2022

Για τα καλά φαίνεται στον ορίζοντα η κάλυψη του πλάνου για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022 του ΚΚΕ, αφού μετά το 8ο κατά σειρά «κλείσιμο» που έγινε τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη, αυτή βρίσκεται στο 77,97%. Ταυτόχρονα αυξάνονται συνεχώς και οι Τομεακές Οργανώσεις που πιάνουν το πλάνο τους και βάζουν πλώρη για ακόμη πιο ψηλά.

Στις πρώτες θέσεις της Οικονομικής Εξόρμησης είναι για άλλη μια βδομάδα η ΚΟ Εξωτερικού και οι ΚΟ Αιγαίου έχοντας υπερκαλύψει ήδη το πλάνο τους, με 114,54% και 105,80% αντίστοιχα. Με «νύχια και με δόντια» η ΚΟ Κρήτης με 86,23% κατάφερε να διατηρηθεί στην 3η θέση μπροστά από την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας που ακολουθεί κατά πόδας με 85,92%. Στην 5η θέση, με ένα άλμα περίπου 10%, ξανανέβηκε η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με 80,23% αφήνοντας παραπίσω την ΚΟ Αττικής με 79,17%. Ακολουθεί η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 73,91% και από κοντά η ΚΟ Ηπείρου με 73,37%, καλύπτοντας μέσα σε μια βδομάδα ακόμη 11% από το πλάνο της. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Δυτικής Μακεδονίας με 70,23%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 66,23%, Πελοποννήσου με 64,61% και Θεσσαλίας με 60,42%.

Η ΚΝΕ έχει καλύψει το 71,58% του πλάνου της, η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» το 87,34% και η ΚΟΒ του «902» το 79,50%.

Οι Κομματικές Οργανώσεις, συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση την προσπάθεια για το πιάσιμο των στόχων, φιλοδοξούν να εντάξουν σε αυτήν και τις γιορτές που πλησιάζουν. Ηδη έχει ξεκινήσει ένας νέος γύρος συγκέντρωσης προσφορών από εργαζόμενους οι οποίοι πρόθυμα προσφέρουν μέρος από το Δώρο Χριστουγέννων για την ενίσχυση του Κόμματος. Το στίγμα δίνουν με τις προσφορές τους τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, ενώ δράττοντας την ευκαιρία των οικογενειακών και φιλικών μαζώξεων που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες, σχεδιάζουν το κουπόνι να φτάσει εκ νέου σε χιλιάδες χέρια.


Παράλληλα τα δικά της αγωνιστικά κάλαντα ετοιμάζεται να διαλαλήσει η ΚΝΕ σε γειτονιές, πλατείες, εμπορικούς δρόμους και σπίτια. Την τιμητική τους στη φετινή ευφάνταστη παραλλαγή έχουν η ακρίβεια και οι πλειστηριασμοί, το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, το μουντιάλ κ.ά.

Να ορισμένες στροφές από τα αγωνιστικά κάλαντα: «Εφτασε το τυρί του τοστ / δυο ευρώ η φέτα / θα τρώμε σκέτο το ψωμί / την Κυριακή μπαγκέτα. Τι κι αν δεν έχετε ούτε ευρώ / μες στο λογαριασμό σας / Εισαγγελείς κι αρπαχτικά / θα μπουν στο φτωχικό σας. Ομως κανένας μόνος του / απέναντι στους γύπες / θα κάνουν μαύρο ρεβεγιόν / όλοι οι τραπεζίτες».