Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί

Κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας αύριο Παρασκευή

Πέμπτη 12 Γενάρη 2023

Αμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμπλήρωσαν την προβλεπόμενη από τον νόμο διετία απαιτούν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας αύριο Παρασκευή.

Στην Αθήνα, διοργανώνεται συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στη 1 το μεσημέρι και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας. Στη Θεσσαλονίκη, σε συγκέντρωση στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης καλούν οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οπως σημειώνεται στο κάλεσμα της ΔΟΕ, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί «δεν έχουν μονιμοποιηθεί με αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, ώστε να τους χρησιμοποιήσει για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση του νόμου 4823/21, την οποία εξακολουθεί να αντιπαλεύει ο κλάδος με βάση τις ψηφισμένες θέσεις του. Αποδεικνύει έτσι ότι οι ισχυρισμοί του περί "μη τιμωρητικής αξιολόγησης" είναι ψευδείς και αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του», σημειώνει καλώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να δώσει άμεσα εντολή για ολοκλήρωση των διαδικασιών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, χωρίς καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν εκπαιδευτικά σωματεία που με παρεμβάσεις τους το προηγούμενο διάστημα είχαν απαιτήσει να υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των συναδέλφων τους οι οποίοι, όπως τονίζουν, διορίστηκαν μετά από πολύχρονη υπηρεσία και μετά από αγώνες. Τα σωματεία δηλώνουν πως ο αγώνας για να μπει τέλος στην ομηρία τους θα ενταθεί.